Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2019 o 15:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Luxusný festival Fyre s krásnymi modelkami dopadol katastrofálne. Organizátor vyšetrovaný FBI skončil za mrežami

Luxusný festival Fyre s krásnymi modelkami dopadol katastrofálne. Organizátor vyšetrovaný FBI skončil za mrežami
Zdroj: FOTO TASR/AP/Jordan Strauss/Invision/
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ako prebiehal neslávne známy hudobný festival Fyre? To nám prezradí Netflix prostredníctvom svojho nového dokumentu.

Bahamský festival Fyre z roku 2017 bol jedným obrovským sklamaním a fiaskom. Organizátori ho síce promovali ako výnimočnú a mimoriadne luxusnú udalosť (čo sa odrazilo aj na cene lístkov), ktorá mala zahŕňať kvalitné ubytovanie, jedlo, nabitý program a podobne, ale realita sa značne líšila od sľubov.

Miesto očakávaného prvotriedneho bývania organizátori účastníkom pripravili nekomfortné stanové mestečko a na mieste nečakali žiadne gurmánske dobroty, ale iba obyčajné sendviče. Aby toho nebolo málo, na festivale sa mali kradnúť telefóny a peniaze.

Takto mal vyzerať luxusne prezentovaný festival Fyre

Festival propagovaný známymi osobnosťami svetového šoubiznisu, ako napríklad Kendall Jenner či Emily Ratajkowski skrátka pohorel na celej čiare, kvôli čomu podali mnohí účastní na organizátorov žalobu. Zakladateľ festivalu Billy McFarland bol nakoniec za svoje podvodné konanie odsúdený na 6 rokov odňatia slobody.

Pod oponu kontroverzného festivalu Fyre už onedlho nazrie dokument z dielne Netflixu s výstižným názvom Fyre: The Greatest Party That Never Happened. V nižšie priloženom traileri nájdeš hneď niekoľko záberov, ktoré ti jasne naznačia, že Fyre bol jedna veľká katastrofa. Ako by si na mieste veľké peniaze platiacich účastníkov reagoval ty?

O réžiu Fyre sa postaral skúsený dokumentarista Chris Smith (nomináca na Emmy za dokument Jim & Andy: The Great Beyond). V čom všetkom sa Billymu McFarlandovi podarilo nahnevať účastníkov festivalu sa dozvieme už 18. januára (leden) 2019, kedy Netflix pustí svoj nový dokument do obehu.

Medzi mnohými tvárami v dokumente uvidíš okrem samotného Billyho McFarlanda aj rapera a spoluzakladateľa Fyre Media, Inc. Ja Rule, ktorý sa na organizácii festivalu podieľal spolu s McFarlandom.

Domov
Zdieľať
Diskusia