Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2019 o 15:41
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V Bratislave niekto z auta ukradol predmet s rádioaktívnym materiálom

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ministerstvo dopravy a výstavby upozorňuje na krádež a žiada verejnosť, aby v prípade nájdenia zariadenia zavolali na 158.

Dnes v noci niekto v Podunajských Biskupiciach v Bratislave odcudzil z auta zariadenie určené na meranie hustoty materiálov. Tzv. Troxler obsahuje aj rádioaktívny materiál, ktorý by mohol predstavovať riziko v prípade nesprávnej manipulácie. O krádeži informuje Denník N na základe upozornenia od ministerstva dopravy a výstavby.  



Podľa dostupných informácií sa prípadom zaoberá aj Odbor radiačnej ochrany ako povoľovací orgán prepravy rádioaktívnych materiálov.

Ministerstvo žiada, aby verejnosť v prípade nájdenia zariadenia nemanipulovala ani s Troxlerom a ani s prepravným boxom. Neodporúča ani zdržiavanie sa v jeho blízkosti a žiada, aby nálezca zavolal na linku 158.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov," uviedla pre TASR Slamková a dodala, že v súčasnosti nemôže polícia poskytnúť bližšie informácie.

Fotografia je len ilustračná 

V Podunajských Biskupiciach niekto ukradol predmet s rádioaktívnym materiálom
V Podunajských Biskupiciach niekto ukradol predmet s rádioaktívnym materiálom Zdroj: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Domov
Zdieľať
Diskusia