Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2019, 15:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kazajka ako móda od Gucciho? Oblečenie odkazujúce na duševné ťažkosti je nevhodné, protestuje modelka

ZAUJÍMAVOSTI DUŠEVNÉ ZDRAVIE GUCCI PROTEST
Uložiť Uložené

Súhlasíš s týmto názorom?

Modelka Ayesha Tan-Jones sa rozhodla pre svojský protest. Počas módnej prehliadky na Fashion Weeku v Miláne na svoje ruky čiernou fixkou napísala vetu „mentálne zdravie nie je móda,“ informuje CNN.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa YaYa Bones (@ayeshatanjones),

Ayesha týmto spôsobom bojovala proti oblečeniu značky Gucci, ktoré odkazovalo na duševne chorých pacientov. Na svojom Instagrame sa vyjadrila, že jej ako osobe, ktorá si sama prežila psychické ťažkosti, príde postoj značky Gucci veľmi necitlivý.

Prezentovať tieto problémov ako rekvizity na predaj je vulgárne, nepredstaviteľné a útočné pre milióny ľudí na celom svete, ktorých sa tieto ťažkosti týkajú,“ napísala.

Odporúčané
Koľko kusov merchu predávajú slovenskí raperi? Na otázky o tomto biznise nám odpovedala RukaHore (Rozhovor) Koľko kusov merchu predávajú slovenskí raperi? Na otázky o tomto biznise nám odpovedala RukaHore (Rozhovor) 17. septembra 2019, 10:58

Modely a modelovia v kazajke majú byť podľa Gucci iba jednou zo súčastí kolekcie jar/leto 2020, pričom jednotlivé módne výrobky v štýle kazajky nebudú dostupné pre zákazníkov. Pozri si nasledujúcu fotografiu a posúď sám, či to tentokrát módna značka poriadne prestrelila, alebo ide podľa tvojho názoru o experiment, ktorý je stále v norme.

Odporúčané
Psychiater Pavel Černák: Pacienti občas napadnú doktora či sestričku, Prelet nad kukučím hniezdom odráža realitu minulosti Psychiater Pavel Černák: Pacienti občas napadnú doktora či sestričku, Prelet nad kukučím hniezdom odráža realitu minulosti 18. júna 2019, 14:55
Domov
Zdieľať
Diskusia