Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2019, 14:48
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

V Paríži opäť testujú „lietajúce taxíky“, ak všetko pôjde ako má, už na budúci rok sa ním budeš prevážať po Seine

TECH
Uložiť Uložené

Namiesto Uberu si budeš môcť cez appku zavolať v hlavnom meste Francúzska toto.

V Paríži opäť testujú elektrické, takzvané lietajúce taxíky. Tie sa kĺžu po hladine Seiny bez toho, aby vydávali zvuk, tvorili vlny, či prírodu akýmkoľvek spôsobom znečisťovali. Toto testovanie je už tretie, jedno bolo v júni roku 2017 a druhé v máji 2018, informuje euronews.

SeaBubbles, ako sa taxíky volajú, sú výtvorom Alaina Thebaulta a Andreasa Brindgala. Ich tvar vajíčka a motýlie dvere tak vystihujú predstavy domácich, aj turistov o meste svetiel. Vnúti každého z moderných taxíkov sú dve sedadlá vpredu a štyri vzadu. Pripomínajú tak typické londýnske taxíky.

 

Keď zariadenie dosiahne potrebnú rýchlosť, zdvihne sa približne 50 centimetrov nad hladinu, čo znižuje odpor vzduchu a umožňuje tak hladkú jazdu. Pri spomalení sa opäť vráti na vodu.

Plavba okolo Eiffelovej veže a mnohých ďalších pamiatok je určite obrovským lákadlom pre turistov. Avšak tí, čo vyhľadávajú adrenalín budú asi sklamaní. SeaBubbles majú povolenú maximálnu rýchlosť 25 kilometrov za hodinu, aj keď vedia ísť dvakrát tak rýchlo. Aby sme však boli féroví, aj táto rýchlosť môže byť viac než to, čo človek dosiahne v zápchach francúzskeho hlavného mesta.

Odporúčané
Uber plánuje prísť s lietajúcimi taxíkmi do roku 2023. Služba bude dostupná aj mimo USA Uber plánuje prísť s lietajúcimi taxíkmi do roku 2023. Služba bude dostupná aj mimo USA 6. augusta 2019, 10:24

Spoločnosť momentálne čaká na konečné schválenie prevádzkovej licencie. Keď sa všetko potrebné schváli, ľudia budú môcť túto formu prepravy využívať už na budúci rok. Fungovať to bude pomocou aplikácie, podobnej tej, ako má Uber, či Bolt.

Domov
Zdieľať
Diskusia