Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2019, 19:25
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Sony predstavuje gigantický televízor za 5 miliónov. Obrazovka so 16K rozlíšením je široká takmer 20 metrov

TECH
Uložiť Uložené

Najväčšia konfigurácia dosahuje 19,2 metra na šírku a 5,4 metra na výšku.

Japonský technologický gigant Sony predstavil gigantický LED televízor s 16K rozlíšením. Vďaka oficiálnej správe sa dozvedáme, že obrazovka nebude určená len pre kiná či veľké spoločnosti, ako sa doposiaľ očakávalo, ale že bude uvedená na trh rovnako, ako aj iné produkty. 

Ako informuje portál Engadget, pri kúpe gigantického zariadenia ti ho budú môcť predať iba špeciálne vyškolení a certifikovaní predajcovia Sony. Obrí 756-palcový Crystal LED televízor ťa vyjde astronomických 5,8 miliónov dolárov, čo je v prepočte približne 5,2 milióna eur.

Systém Crystal LED disponuje modulárnou technológiou. Jednotlivé displejové moduly o veľkosti 40x45 cm majú rozlíšenie 360x360 pixelov. Tie fungujú na podobnom princípe ako OLED technológia, avšak sú o niečo jasnejšie a vytvárajú tak dokonalú obrazovku. Najväčšia konfigurácia dosahuje 19,2 metra na šírku a 5,4 metra na výšku.

Spoločnosť Sony ju prvýkrát vyrobila na mieru pre japonskú spoločnosť Shiseido, ktorá bude obrazovku používať vo svojich korporátnych priestoroch. Britské BBC upozorňuje, že odborníci čakajú rozšírenie 8K televízorov v domácnostiach v nasledujúcich rokoch. Na 16K technológie však nie je bežný spotrebiteľ ani zďaleka pripravený, nielen po finančnej, ale ani technologickej stránke.

Sony predstavuje takmer 20 metrový televízor s 16K rozlíšením. Gigantická obrazovka stojí 5 miliónov
Sony predstavuje takmer 20 metrový televízor s 16K rozlíšením. Gigantická obrazovka stojí 5 miliónov Zdroj: Sony
Domov
Zdieľať
Diskusia