Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 17:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre

Ako môže dopadnúť Tekashi, ktorý udal celý gang výmenou za slobodu? Toto sú tri najpravdepodobnejšie scenáre
Zdroj: Shareif Ziyadat / Getty Images
HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

O osude amerického rapera, obvineného zo zločinov, bude čoskoro rozhodovať súd.

Počas aktuálneho týždňa začína najväčší súdny proces v histórii amerického rapu. Jeho hlavným aktérom je 6ix9ine, ktorý sa najprv zviditeľnil na Slovensku, až potom začal byť populárny za veľkou mlákou. Yaksha už dávnejšie v rozhovore odhalil, že to bol práve Dalyb, ktorý ho do našej republiky dostal. Od spolupráce s Haha Crew to dotiahol až ku kapacitám ako Nicki Minaj alebo Kanye West, pričom jeho raketový vzostup sledoval doslova celý svet. 

Odporúčané
6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore 6ix9ine prišiel prvýkrát na Slovensko vďaka Dalybovi. Yaksha rozpráva príbeh o Tekashim a promuje slivovicu v americkom rozhovore 16. apríla 2019, 16:21

Jeho cesta na úplný vrchol sa zastavila 18. novembra 2018, kedy ho zadržala federálna polícia a obvinila z niekoľkých trestných činov. Za pašovanie drog, pokus o vraždu, držanie zbraní, priame spojenie s nebezpečným gangom a ďalšie skutky mu hrozilo až 47 rokov za mrežami. 

Pôvodne Tekashi odmietal priznať vinu, netrvalo dlho a uzavrel dohodu o vine a treste. Dnes už vieme, že sa s federálnou políciou spojil a výmenou za svoju slobodu bude svedčiť proti každému jednému svojmu bývalému kolegovi z gangu Nine Trey. 

Prokuratúra zverejnila dokument, z ktorého sa dozvedáme, že úlohou dúhového rapera bolo financovať všetky trestné činy a keď sa rozhodol utiahnuť kohútik, gang začal protestovať. 6ix9ine počas nasledujúcich dní priradí prezývky jednotlivých členov ku civilným menám, vďaka čomu budú môcť kompetentné úrady vyšetriť všetko, čo v posledných rokoch napáchali aj na základe získaných dôkazových materiálov. 

Odporúčané
Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia Tekashi 6ix9ine: Zo Slovenska a albumu Haha Crew na svetový vrchol a do večného zabudnutia 20. februára 2019, 18:28

Je stále otázne, čo všetko sa môže počas súdneho procesu udiať a Tekashimu nehrá do karát ani skutočnosť, že z celkových dvanástich komplicov sa priznali len desiati. Zvyšní dvaja budú bojovať o svoju nevinu.

Jeden tvrdí, že údajný únos a krádež šperkov a hotovosti v hodnote 750-tisíc dolárov, nebol skutočný. Práve výsledok z tohto sporu bude zohrávať výraznú úlohu v tom, ako by to celé mohlo dopadnúť. Druhý, obvinený z obchodovania s drogami, rovnako nesúhlasí s Tekashiho udavačskou výpoveďou. 

Na základe doteraz zverejnených informácií a dokumentov, primárne od portálu TMZ, sme vytvorili 3 veľmi pravdepodobné scenáre, ako by mohol dúhový raper dopadnúť. Pripomíname, že ide o subjektívny názor, viac skutočností priamo zo súdu zverejnených oficiálnou cestou by sme sa mohli dočkať v druhej polovici mesiaca.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia