Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. septembra 2019, 15:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Asi 35 % Američanov trpí nebezpečnou nadváhou. Situácia sa zhoršuje, obéznych ľudí je čoraz viac

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Stres a nedostatok voľného času na to, aby sa ľudia najedli aj inde ako v stánkoch rýchleho občerstvenia, sa v Spojených štátoch prejavuje dlhodobo.

Americké Národné centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb vydalo správu, z ktorej vyplýva, že skoro 40 % obyvateľov Spojených štátov trpí obezitou. Tá môže mať výrazne negatívny dopad na zdravie človeka, alarmujúci stav však aj napriek tomu zatiaľ nemá potenciál na zlepšenie. „Aktuálne dáta napovedajú, že kríza spojená s národnou obezitou sa stále zhoršuje,“ povedal prezident organizácie Trust for America's Health John Auerbach pre The Sun.  

Odporúčané
10-ročný 200-kilogramový chlapec je najtučnejším dieťaťom na svete. Bez pomoci nedokáže ani chodiť 10-ročný 200-kilogramový chlapec je najtučnejším dieťaťom na svete. Bez pomoci nedokáže ani chodiť 6. mája 2019, 15:09

Obezita je v súčasnosti nielen zdravotným problémom Ameriky. Finančne taktiež zaťažuje zdravotníctvo. Podľa Národného centra ročne stojí diagnóz problémov spojených s nadváhou USA viac ako 147 miliárd dolárov. Výskum taktiež ukázal, že má obezita negatívny vplyv na produktivitu práce. Zároveň ide o spoločenský problém súvisiaci aj so psychickým zdravím občanov. 

Auerbach navrhuje aj konkrétne kroky, ako stav zlepšiť. Týkajú sa vylepšenia sociálnych aj ekonomických podmienok pre zamestnancom. Cieľom je v prvom rade, aby si našli dostatok času na prípravu zdravých jedál, prípadne sa dokázali informovať o iných možnostiach zdravého stravovania. Američania sa zároveň podľa odborníkov musia začať čo najskôr hýbať a cvičiť.  

Skoro 40 % Američanov trpí nebezpečnou nadváhou. Situácia sa zhoršuje, obéznych ľudí je čoraz viac, tvrdí odborník
Skoro 40 % Američanov trpí nebezpečnou nadváhou. Situácia sa zhoršuje, obéznych ľudí je čoraz viac, tvrdí odborník
Domov
Zdieľať
Diskusia