Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2019, 9:35
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Zamestnať sa v McDonalde bude ťažšie. Firma chce objednávky vybavovať vďaka umelej inteligencii

TECH
Uložiť Uložené

Hranolky a sendvič priamo do auta ti objedná počítač rozpoznávajúci tvoj hlas.

Portál Engadget upozornil, že spoločnosť McDonald’s kúpila firmu Apprente zaoberajúcu sa vývojom umelej inteligencie schopnej komunikovať s bežným zákazníkom

Cieľom má byť plná automatizácia tzv. drive-inu, teda uličky, kde si svoje hranolky a Big Mac objednáš priamo z auta a dostaneš ich pri poslednom okienku. 

Zamestnať sa v McDonalde bude ťažšie. Firma chce Drive-in s umelou inteligenciou
Zamestnať sa v McDonalde bude ťažšie. Firma chce Drive-in s umelou inteligenciou Zdroj: Pexels.com

Riešenie Apprente má rozoznávať reč v rôznych jazykoch a akcentoch, dá sa však predpokladať, že najprv zamieri na domáci americký trh, prípadne do španielsky hovoriacich komunít na juhu USA.

McDonald`s ho už v niektorých prevádzkach testoval a predpokladá, že proces objednávky zrýchli, zjednoduší a odstráni prípadné chyby bežných zamestnancov. 

Odporúčané
Otestovali sme ázijskú ponuku McDonald's. Čo sa skrýva za burgrami Kreveta-shi a Krava-shi? Otestovali sme ázijskú ponuku McDonald's. Čo sa skrýva za burgrami Kreveta-shi a Krava-shi? 28. mája 2019, 15:29

Neskôr by sa hlasová komunikácia s umelou inteligenciou mohla rozšíriť aj do mobilnej aplikácie alebo na nové objednávacie kiosky s veľkým displejom a platobným terminálom priamo v lobby reštaurácie. Samozrejme, zámerom je aj šetrenie a zníženie počtu potrebných pracovných miest.

Zamestnať sa v McDonalde bude ťažšie. Firma chce Drive-in s umelou inteligenciou
Zamestnať sa v McDonalde bude ťažšie. Firma chce Drive-in s umelou inteligenciou Zdroj: news.mcdonalds.com

Magazín Forbes si totiž už dávnejšie všimol, že spomínané automatizované kiosky, ktoré mimochodom nájdeš aj v niektorých slovenských McDonaldoch, majú byť do roku 2020 vo všetkých amerických reštauráciách. 

O niektoré pozície počas letných brigád sa tak zrejme v budúcnosti strhne väčší boj. 

Domov
Zdieľať
Diskusia