Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2019, 23:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Charlesa Mansona si vo Vtedy v Hollywoode a v seriáli Mindhunter zahral rovnaký herec. Ako rozdielne vnímal obe roly?

Charlesa Mansona si vo Vtedy v Hollywoode a v seriáli Mindhunter zahral rovnaký herec. Ako rozdielne vnímal obe roly?
Zdroj: Sony
FILMY A SERIÁLY MINDHUNTER ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Damon Herriman sa rozhovoril o tom, ako sa dostal k úlohe Charlesa Mansona v dvoch rôznych projektoch.

Ako iste vieš, momentálne môžeš vo filmovom a seriálovom svete natrafiť na psychopatického sektára Charlesa Mansona hneď dvakrát. Jednak mala nedávno premiéru nová snímka Quentina Tarantina Vtedy v Hollywoode (naša recenzia tu), v ktorej Manson a jeho kult zohrávajú síce nie hlavnú, ale podstatnú rolu, a potom tu máme druhú sériu kriminálneho seriálu Mindhunter (recenziu čakaj ešte tento týždeň).

Zaujímavosťou je, že v Tarantinovom filme aj v seriáli z produkcie Davida Finchera si Charlesa Mansona strihol ten istý herec, a síce Austrálčan Damon Herriman. Ak si už videl Vtedy v Holywoode, tak vieš, že Manson sa na plátne v podstate len mihol (natočených síce bolo viac scén, tie ale Tarantino vystrihol). V Mindhunterovi sme sa ho dočkali v piatej epizóde.

Manson
Manson Zdroj: Sony

Agenti FBI Bill Tench (Holt McCallany) a Holden Ford (Jonathan Groff) s ním prišli spraviť rozhovor, aby nahliadli do jeho mysle a pokúsili sa pochopiť, prečo vlastne nariadil spáchanie neslávne známych sadistických vrážd. V dotyčnej epizóde už mal Herriman možnosť naplno predviesť svoj herecký talent a túto príležitosť si nenechal ujsť.

Odporúčané
Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru 19. októbra 2019, 19:44

Nestáva sa však často, že by si nejaký herec zahral rovnakú postavu v dvoch rôznych projektoch, navyše tak krátko po sebe. „Ale nesťažujem sa,“ poznamenal Herriman. „Bola to totiž možnosť pracovať s dvomi najlepšími režisérmi ich generácie.“ Herriman následne dodal, že prvá možnosť zahrať si Mansona prišla so seriálom Mindhunter.

Manson
Manson Zdroj: Netflix

Herriman na rolu robil konkurz rovno trikrát, keďže tvorcovia si chceli byť istí, že takúto dôležitú a známu osobu obsadia tým správnym hercom. Ponuka zahrať si Mansona vo Vtedy v Hollywoode prišla následne asi o šesť mesiacov neskôr. Herrimana Tarantinovi doporučil Timothy Olyphant, ktorý si vo Vtedy v Hollywoode zahral herca Jamesa Stacyho.

„Najprv som ohľadom toho mal zmiešané pocity,“ priznal Herriman. „Na jednej strane som nemohol odmietnuť konkurz pre Tarantina, ale pochyboval som, že obsadí toho istého herca. Napokon sa ukázalo, že mu to nevadí.“

Herriman zdôraznil, že išlo o dve odlišné skúsenosti, keďže Mansona stvárnil v dvoch rozličných obdobiach jeho života: v roku 1969 (Vtedy v Hollywoode) a 1980 (Mindhunter). Herriman podľa svojich slov študoval skutočné archívne rozhovory s Charlesom Mansonom a snažil sa doňho čo najvernejšie prevteliť. To zahŕňalo aj špecifickú prácu s hlasom a gestikuláciou. A ako naňho Manson vlastne pôsobil?

Manson
Manson Zdroj: Netflix

„Vlastne neviem,“ priznal herec. „Podľa mňa bol Manson určite schizofrenik, zrejme mal aj nejaké iné psychické poruchy. Ale občas som si nebol istý, či sám vie, čomu vlastne verí. Často si totiž odporuje.

Odporúčané
Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátora Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátora 2. septembra 2019, 12:16

Mal som dojem, že otvorí ústa a hovorí proste to, čo mu príde na myseľ. Bol neuveriteľný rečník. Rozumiem, prečo ním boli ľudia fascinovaní. Nikdy nezaváhal, vždy mal na všetko odpoveď. Ale čomu naozaj veril, to stále netuším.“

Zahraniční novinári sa Herrimana tak napoly zo žartu pýtali, či by bol ochotný zahrať si Mansona aj do tretice. „Nikdy nehovorte nikdy, ale myslím, že je to veľmi nepravdepodobné,“ odpovedal herec.

Spomenul dokonca, že jeho kamarát pripravuje minisériu s postavou, ktorá bude na Mansonovi založená a že sa do nej naozaj pokúšal Herrimana zlákať, keďže Mansona už dvakrát stvárnil.

„Ale pravdepodobne by to odo mňa bolo veľmi hlúpe, ak by som sa zavŕtal do povedomia, ako ten, čo hral Charlesa Mansona. Myslím, že dvakrát je viac než dosť,“ vyhlásil herec.

Domov
Zdieľať
Diskusia