Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 11:19
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ľudia kritizujú hlavnú postavu z filmu Mulan. Verejne podporila políciu v boji proti protestom v Hongkongu

FILMY A SERIÁLY MULAN
Uložiť Uložené

Čínska verejnosť žiada bojkot pripravovaného remaku od Disney.

Čínska herečka Liu Yifei, ktorá je hlavnou postavou v pripravovanej hranej verzie animovaného filmu Mulan od Disney, najnovšie čelí vážnej kritike. Na Weibo, čo je čínsky ekvivalent Twitteru, totiž verejne podporila políciu, ktorá formou násilia zabraňuje niekoľko týždňovým masovým demonštráciám, konajúcich sa v Hong Kongu. Informuje o tom stanica BBC.

Odporúčané
Luxusný apartmán s výhľadom na rieku Hudson v New Yorku Luxusný apartmán s výhľadom na rieku Hudson v New Yorku 10. decembra 2013, 18:14

V príspevku napísala, aby sa zložky neuľavili a naďalej bojovali proti stoviek tisíc protestujúcim. „Podporujem hongkonskú políciu a kľudne ma za to aj zabite,“ tvrdí herečka. Mnoho ľudí už počas demonštrácii utrpelo vážne zranenia a podľa najnovších informácii čínska komunistická vláda dokonca uvažuje aj o možnosti útoku armády na Hongkong v boji proti protestom.

Miestni aktivisti za ľudské práva sa naďalej búria proti úradom a násilné správanie policajných zložiek odsudzuje aj organizácia OSN, ktorá hongkonské úrady vyzvala, aby správanie bezpečnostných orgánov riadne prešetrili.

Ľudia kritizujú hlavnú postavu z filmu Mulan. Verejne podporila políciu v boji proti protestom v Hong Kongu
Ľudia kritizujú hlavnú postavu z filmu Mulan. Verejne podporila políciu v boji proti protestom v Hong Kongu Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Verejnú podporu hongkonskej polície od Liu Yifei, ktorá je už navyše nejakú dobu americkou občankou, propagujú najmä čínske média, ktoré sa snažia demonštrantov vykresľovať ako chuligánov či dokonca agentov z iných krajín. Čínska proamerická verejnosť na základe toho žiada bojkot filmu Mulan.

Nejde však o prvú kritiku v súvislosti s pripravovaným remakom na známy animovaný film od Disney. Už pred mesiacom sme ťa informovali o mnohých príspevkov z čínskej sociálnej siete Weibo, v ktorých mnohí ľudia tvrdili, že ukážka obsahuje viacero historických nepresností a snímka jednoducho nerešpektuje čínsku kultúru.

Odporúčané
Beyoncé vydala nový album a rovno posúva aj klip s dcérkou Blue Ivy Beyoncé vydala nový album a rovno posúva aj klip s dcérkou Blue Ivy 13. decembra 2013, 13:43
Domov
Zdieľať
Diskusia