Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2019, 13:49
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Vychudnutého slona využívajú ako atrakciu. Počas festivalu musí zapriahnutý prejsť niekoľko kilometrov

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Týraná slonica to skutočne nemá ľahké.

Ľudia na sociálnych sieťach zostali zhrození po tom, čo na internete začali kolovať fotografie na kosť vychudnutého a vyhladovaného slona zo Srí Lanky. Ide o 70-ročnú samicu menom Tikiri, ktorú využívajú ako atrakciu počas osláv budhistického festivalu s názvom Kandy Esala Perahera. Na prípad upozorňuje britský portál Metro.

Festival trvá až desať dní, počas ktorých si toho slon musí vytrpieť naozaj dosť. Účastníci to však nijak zvlášť neriešia. Nikto dokonca ani len netuší, že slonica je úplne podvyživená. Po celý čas totiž má na sebe bohato ozdobený kostým. Počas festivalu je zapriahnutá s ďalšími 60 slonmi a musí prejsť náročnú, niekoľko kilometrov dlhú trasu.

Srdcervúce fotografie týraného zvieraťa zdieľala na svojom facebookovom profile Nadácia na ochranu slonov pri príležitosti svetového dňa slonov. „Tikiri je súčasťou prehliadky každý večer po dobu desiatich dní až do neskorej noci. Kráča v zástupe počas hluku, dymu a ohňostroja. Každý deň prejde obrovský počet kilometrov. Ľudia sa počas obradu cítia požehnaní,“ uvádza nadácia.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45

Na internete už koluje výzva podnecujúca miestnych, aby kontaktovali tamojšieho premiéra a vládu, a tým ukončili túto krutú zábavku. Príspevok si okamžite získal tisíce reakcií a mnohí ho zdieľajú, aby poukázali na to, čo sa aj v 21. storočí stále považuje za normálne. Ľudia v komentároch sa nestačia diviť a súcitia s týraným zvieraťom.

Domov
Zdieľať
Diskusia