Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 13:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. by mal za svoj herecký výkon v Endgame dostať významné ocenenia, tvrdia režiséri filmu

Robert Downey Jr. by mal za svoj herecký výkon v Endgame dostať významné ocenenia, tvrdia režiséri filmu
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Režisér Avengers: Endgame si myslí, že Downeyho výkon je hodný hereckých ocenení.

Robert Downey Jr. je skvelý herec, no rola Iron Mana mu z dramatického hľadiska naprieč tými 11 rokmi nedávala veľa príležitostí ukázať svoj talent naplno. To sa čiastočne zmenilo v Endgame. Film je v prvých dvoch hodinách viac komornejší a dáva postavám a hercom viac priestoru. To zúročil aj Downey, či už to bolo pri jeho výbuchu hnevu smerovaného na Steva, jeho spolunažívanie s rodinkou v chate pri jazere či na samotnom konci snímky.



Na ten spomína aj režisér Joe Russo:

„Najúžasnejšie na Downeym a jeho výkone – a myslíme si, že toto je výkon hodný veľkých hereckých ocenení – je moment, kedy sa pozrie na Benedicta a v tom momente dokáže divák poľahky pochopiť, čo sa mu deje v hlave. Downey dokázal mimikou, na jeho tvári a sklopením zraku predať, že pochopil Strangeov plán. Vtedy pochopil, že on je riešením a že riešenie vyžaduje, aby luskol prstami, čo znamená, že zomrie. Dve hodiny dozadu chcel zachovať svoj vzťah s dcérou a prežiť, no teraz mu je jasné, že to všetko musí obetovať, aby zachránil všetkých ostatných.“

Downeyho výkon v celom filme rozhodne stojí za nejaké to ocenenie, ako sa však filmu v rôznych kategóriách bude dariť na Glóbusoch a Oscaroch je však niečo úplne iné. Endgame si však nejaké to ocenenie určite zaslúži. Ťažko povedať, či sa Marvelu ešte niekedy podarí natočiť niečo také významné, kvalitné a ohurujúce. 

Anketa:
Mal by byť Downey za svoj výkon v Endgame podľa teba nominovaný na Oscara?
Áno
Nie
Áno
91 %
1565 Hlasov
Nie
9 %
151 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia