Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. júla 2019, 16:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peaky Blinders zasiahne vojna a londýnski fašisti. Debutový trailer 5. série je plný výbuchov a smrti

Peaky Blinders zasiahne vojna a londýnski fašisti. Debutový trailer 5. série je plný výbuchov a smrti
Zdroj: BBC One
FILMY A SERIÁLY PEAKY BLINDERS
Uložiť Uložené

Tommy Shelby postupne šplhá po spoločenskom rebríčku, no smrť si ho začína všímať čoraz viac.

Po nekonečnom čakaní sme sa konečne dočkali aspoň prvého teaseru. 5. séria Peaky Blinders dorazí tento rok, no BBC One nám zatiaľ odmieta prezradiť konkrétny dátum. Podľa debutových záberov ale vieme určiť, že nás čaká súboj o život ako na uliciach, tak v parlamente. Tommy upúta pozornosť Oswalda Mosleyho (Sam Claflin), lídra Britskej únie fašistov.

Odporúčané
Porovnanie Air Jordan 1 Bred 2013 a legendárnych 2001 Porovnanie Air Jordan 1 Bred 2013 a legendárnych 2001 16. novembra 2013, 1:18

4. séria skončila v máji 1926, takže sa dočkáme 3-ročného časového skoku. Dej nás zavedie do roku 1929, kedy sa začína Veľká hospodárska kríza a do popredia sa dostáva fašizmus. Sledovať budeme Tommyho v politickom svete, zatiaľ čo zvyšok jeho rodiny bude aj naďalej dominovať zločineckým útrobám Birminghamu. Knight povedal, že Tommyho najväčším nepriateľom v 5. sérii bude on sám, hoci sa určite dočkáme aj klasického „záporáka“.

Mosley založil svoju fašistickú stranu v roku 1932, takže je možné, že sa 5. séria bude venovať hlavne tomuto obdobiu. V teaseri vidíme aj postavu Anye-Taylor Joy, ktorá zrejme bude novou Michaelovou láskou. Teaser je celkovo nabitý akčnými zábermi a nepochybne pôjde gangu znovu o život. 

BBC ako bonus uvoľnilo video o silných ženách v seriáli, ale nepridáva nič, čo by sme už nevideli. Dnes sa také veci ale cenia, že?

Domov
Zdieľať
Diskusia