Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 11:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V najväčšom Fortnite turnaji môžu vyhrať 3 milióny dolárov aj 14-ročné deti

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Svetový pohár vo Fortnite rozdá 30 miliónov dolárov.

Aj napriek tomu, že v popularite je späť Minecraft a hre Fortnite zásadným spôsobom kradne hráčov aj divákov, najúspešnejšia battle royale hra sa odmieta vzdať. Už od 26. júla do 28. júla sa totiž udeje zatiaľ najväčší Fortnite turnaj v histórii, do ktorého sa pokúsilo zapojiť až absurdných 40 miliónov hráčov.

Víťaz totiž získa 3 milióny dolárov. Dohromady sa rozdá 30 miliónov a každý finalista si odnesie minimálne 50 000 dolárov. Finalistov je dohromady 100, pričom sú medzi nimi aj veľmi mladí hráči.

BBC sa podarilo získať pár vyjadrení od 15-ročného hráča menom Benjyfishy, ktorému sa do finále podarilo prebojovať a aktuálne trénuje osem hodín denne, a to už päť mesiacov. Ak vyhrá, celej rodine kúpi dom, no v súčasnosti je poriadne nervózny.

Iný, 14-ročný hráč Mongraal, hrá profesionálne od trinástich. Podľa neho je Fortnite omnoho serióznejšou záležitosťou ,než si ľudia myslia. Kvalifikácia dá veľa práce a vôbec nejde iba o zábavu.

V najväčšom Fortnite turnaji môžu vyhrať 1 milión dolárov aj 15-ročné deti
V najväčšom Fortnite turnaji môžu vyhrať 1 milión dolárov aj 15-ročné deti
Domov
Zdieľať
Diskusia