Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 12:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Peter Sagan sa sťažuje na rekordné teploty na Tour de France. Vyzval Asociáciu profesionálnych cyklistov

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Neviem, prečo im platíme, keď nás nechránia,“ tvrdí Sagan

Európa je opäť svedkom extrémne vysokých teplôt, pričom vo francúzskom meste Bordeaux už zaznamenali aj nový rekord 41,2 stupňov Celzia, ktorý prekonal doterajších 40,7. V krajine teploty vo všeobecnosti narástli až na 44 stupňov. To sa okrem obyvateľov krajiny aktuálne týka aj cyklistov na Tour de France, ktorí v horúčavách musia podávať kvalitné výkony. Jazdci si už počas predošlého preteku znižovali telesnú teplotu ľadom.

Po rovinatej 16. etape sa na túto tému vyjadril náš pretekár Peter Sagan, ktorý predniesol jasné znepokojenie a obavy. Na trati vyprázdňoval jednu fľašu za druhou a zároveň apeluje aj na Asociáciu profesionálnych cyklistov. „Neviem, prečo im platíme, keď nás nechránia,“ tvrdí Sagan.

Od štvrtka čaká pretekárov náročné alpské stúpanie, kde síce budú teploty oproti 40 stupňom z utorka nižšie, aj napriek tomu to budú mať s ohľadom na profily etáp ešte náročnejšie. Sagan vyzval kompetentných ľudí, aby zakročili. Zatiaľ však nie je jasné, aké kroky budú podniknuté.

Domov
Zdieľať
Diskusia