Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 21:50
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na dojímavom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú

ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA
Uložiť Uložené

Život píše nádherné príbehy.

Nestáva sa často, že by sme informovali o podobných témach, no pozornosť médií po celom svete si získal zahraničný príbeh 97-ročného amerického vojnového veterána a 92-ročnej Francúzky. Tí sa stretli po neuveriteľných 75 rokoch.

Američan KT Robbins sa do Francúzska dostal na tohtoročné oslavy Dňa D, kedy bola oslobodená Normandia. Pomocou miestnych novinárov sa mu podarilo získať kontakt na svoju bývalú lásku, Jeannine Pierson, ešte z čias druhej svetovej vojny, píše Daily Mail.

Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú
Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú Zdroj: france1

Vtedy mladí ľudia sa do seba zaľúbili, no Robbins bol neskôr znovu povolaný do služby a od roku 1944 sa dvojica nevidela. Odvtedy mali obaja vlastné rodiny, no obaja novinárom prezradili, že ich láska bola natoľko silná, že na seba aj napriek záväzkom neprestali myslieť. Francúzka sa dokonca stala matkou piatich detí. Neboli však v absolútne žiadnom kontakte a ich stretnutie je tak dielom náhody. Jediné, čo mali, boli čiernobiele fotky toho druhého.

Robbins sa s Jeannine spoznal vo francúzskom mestečku Briey, kde potreboval pomoc domácich. Zhodou okolnosti mu ju podala matka šťastnej seniorky a dvojica rýchlo našla spoločnú reč.

Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú
Vojnový veterán sa so svojou milovanou stretol po 75 rokoch. Na emočnom stretnutí zaspomínali aj na druhú svetovú Zdroj: imgur/newsfeeds

Nezvyčajné stretnutie však ich spojenie obnovilo a dvojica ani na sekundu nepochybovala o tom, že je medzi nimi puto stále silné a ide o natoľko okúzľujúci príbeh, že si dnes o ňom prečítaš snáď na každom mieste internetu. Na emotívnom stretnutí obaja šťastím plakali a zaspomínali si aj na časy z druhej svetovej vojny, kedy sa dvojica spoznala.

Domov
Zdieľať
Diskusia