Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 10:54
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Naša civilizácia skončí v roku 2050, tvrdí nová štúdia. Zabijú nás návaly tepla a miliarda ľudí bude v ohrození

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naša budúcnosť vôbec nevyzerá svetlo. S klimatickými zmenami treba niečo robiť.

Doteraz sme vnútorne predpokladali, že koniec ľudstva nastane najskôr o tisícky rokov, no s klimatickými zmenami sme na tom veľmi zle a našu civilizáciu by mohli ukončiť už do roku 2050, čo je desivo skoro.

Pokiaľ sa nezačnú robiť žiadne drastické opatrenia, nová analýza predpokladá, že do roku 2050 budú klimatické zmeny existenčnou hrozbou pre ľudskú civilizáciu.

Najväčším problémom je ohrievanie našej planéty, pričom za 30 rokov dosiahne naša planéta zohriatie aj o 3 stupne Celzia. A ak sa to udeje, skolabujú ekosystémy vrátane koralových bariér, Amazonského pralesu a Arktídy.

Ľudia vyhynú do roku 2050, tvrdí nová štúdia. Zabijú nás návaly tepla a miliarda ľudí bude v ohrození
Ľudia vyhynú do roku 2050, tvrdí nová štúdia. Zabijú nás návaly tepla a miliarda ľudí bude v ohrození Zdroj: Global Jet

Svet bude trpieť ničivými požiarmi, návalmi tepla a suchami, ktoré budú brániť pestovaniu plodín, ale aj normálnemu existovaniu. Aj najväčšie rieky sveta pravdepodobne vyschnú. Existujú dohady, že až 55 % obyvateľstva Zeme sa ocitne v zóne, ktorá bude mať aspoň 20 dní do roka smrteľné následky pre toho, kto sa v nej ocitne. Navyše, ďalšia miliarda ľudí by sa musela presunúť, aby sa vyhli smrtiacim návalom tepla.

Domov
Zdieľať
Diskusia