Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2019, 14:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Predaj cigariet bol zakázaný v prvom meste USA

ZAUJÍMAVOSTI CIGARETY
Uložiť Uložené

Slávne Beverly Hills urobilo veľký krok v boji proti tabakovým výrobkom.

Zákaz tabakových výrobkov bol v utorok odsúhlasený mestskou radou v Beverly Hills. Nariadenie, ktoré začne platiť od roku 2021, sa má podľa CNBC týkať ako cigariet, tak aj elektronických cigariet, cigár, žuvacieho tabaku a ďalších tabakových produktov.

Veľkú nespokojnosť hlásia najmä majitelia čerpacích staníc, kde býva po tabakových výrobkoch veľký dopyt. Samozrejme tu preto hrozí riziko, že sa so znížením ziskov bude musieť prepúšťať. Výnimku z nariadenia by mali tvoriť iba hotely a cigarové salóny.

Členka mestského zastupiteľstva Lili Bosse považuje tento krok za medzník pre komunitu v Beverly Hills, čím sa podľa jej názoru v rámci zdravého životného štýlu zlepší povesť mesta. Hlasovanie pre zákaz tabakových výrobkov bolo jednomyseľné.

Otázkou samozrejme zostáva, či sa k tomuto rozhodnutiu neskôr pridajú aj iné americké mestá. Starosta Beverly Hills John Mirisch tvrdí, že nad podobným zákazom uvažuje aj Manhattan Beach. Niekoľko plážových komunít v Južnej Kalifornii sa už doposiaľ odhodlalo aspoň k zákazu fajčenia na verejných priestranstvách.

Odporúčané
Každé štyri sekundy zomrie na svete jeden človek na následky fajčenia Každé štyri sekundy zomrie na svete jeden človek na následky fajčenia 31. mája 2019, 11:05
Anketa:
Prijal by si takýto zákaz aj v tvojom meste?
Áno
Nie
Áno
44 %
500 Hlasov
Nie
56 %
642 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia