Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 23:34
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kto získal tohtoročnú módnu cenu CFDA a aké outfity predviedli celebrity počas galavečera?

Kto získal tohtoročnú módnu cenu CFDA a aké outfity predviedli celebrity počas galavečera?
Zdroj: Taylor Hill/Getty Images
MÓDA OUTFITY
Uložiť Uložené

Rada amerických módnych návrhárov (CFDA) aj tento rok udeľovala svoje prestížne ceny. Ako dopadli nominované osobnosti a aké outfity predviedli?

Ak sa aj ty považuješ za módneho nadšenca, pravdepodobne si zachytil včerajšie prestížne udeľovanie výročných cien Rady amerických módnych návrhárov (CFDA), ktoré sa opäť niesli v plnej početnosti a veľkoleposti, tak ako sme na ne zvyknutí. Aj tento rok sa celá akcia uskutočnila v newyorskom Brooklyn Museum.

Vo svete je táto pompézna módna udalosť častokrát označovaná aj ako módne Oscary, a tak niet divu, že si zaslúžili mimoriadnej pozornosti nielen zo strany médií, ale taktiež aj širokej verejnosti. Ceny máme v tejto chvíli už úspešné rozdané, a my ti preto prinášame zoznam najvýznamnejších osobnosti v módnom odvetví za predchádzajúci rok.

Odporúčané
Outfit aj za 10 000 eur: Toto sú najdrahšie kúsky slovenských módnych blogeriek Outfit aj za 10 000 eur: Toto sú najdrahšie kúsky slovenských módnych blogeriek 21. januára 2019, 16:17

Udeľovanie cien

Ceny sa udeľovali v rôznych kategóriách a medzi nominovanými nechýbali významné mená svetovej módy ako Rick Owens, Virgil Abloh, Marc Jacobs, Sarah Burton, Mike Amiri či Brandon Maxwell.

Mnohí očakávali, že práve americký módny návrhár s ghanskými koreňmi a zakladateľ značky Off-White Virgil Abloh získa minimálne jednu cenu z dvoch nominácii. Avšak, aj napriek jeho významnému pôsobeniu pod taktovkou francúzskeho módneho domu Louis Vuitton v pánskej sekcii počas uplynulých 12 mesiacov sme sa takejto pocty nedočkali.

Jedno z najžiadanejších ocenení vôbec CFDA Fashion Icon Award (Módna ikona roka) po minuloročnej víťazke – modelke Winnie Harlow prebrala tento rok americká speváčka, herečka, tanečnica, módna návrhárka, spisovateľka a producentka Jennifer Lopez.

Zaujímavosťou však zostáva, že cenu CFDA Board of Directors' Tribute (Pocta predstavenstva) nezískal žiadny živý človek, ale bábika Barbie. Aké mená získali ostatné ocenenia v ďalších kategóriách si môžeš pozrieť v šedom boxe nižšie.

Začínajúci dizajnér roka
Emily Adams Bode (Bode)

Cena za pozitívnu zmenu
Eileen Fisher

Medzinárodná cena Valentina Garavaniho a Giancarla Giammettiho
Sarah Burton (Alexander McQueen)

Dizajnér pánskej módy
Rick Owens

Dizajnér dámskej módy
Brandon Maxwell

Dizajnér doplnkov
Ashley a Mary-Kate Olsen (The Row)

Módna ikona roka
Jennifer Lopez

Cena zakladateľov na počesť Eleanor Lambert
Carine Roitfeld

Cena Geoffrey Beene za celoživotné dielo
Bob Mackie

Pocta predstavenstva
Barbie

Cena médií
Lynn Yaeger

Outfity účastníkov

Medzi pozvanými nechýbali nominované modelky, módni návrhári, blogeri, editori, stajlisti či iné významné postavy svetového módneho priemyslu, a z toho dôvodu nebola na červenom koberci (v tomto prípade ružovom) núdza o všestranné, zaujímavé a do detailov prepracované outfity.

Módnu udalosť roka svojou návštevou poctili mená ako sestry Gigi a Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Jennifer Lopez, Heidi Klum, Bebe Rexha, Taylor Hill či Winnie Harlow. Na odovzdávaní cien CFDA malo dokonca svoje zastúpenie aj susedné Česko, a to vďaka modelke Karolíne Kurkovej. 

Odporúčané
Slovenská stylistka LA/SKA neukazuje svoju tvár, oblečenie od nej milujú Nina Janová či Cynthia Tóthová Slovenská stylistka LA/SKA neukazuje svoju tvár, oblečenie od nej milujú Nina Janová či Cynthia Tóthová 26. marca 2024, 9:30

Celebritní hostia sa ani tento rok nedali zahanbiť a svoje outfity rozhodne nenechali na náhodu. Hviezdne a vyšperkované róby totiž na seba pútali pozornosť z každej strany. Poďme sa teda spoločne pozrieť na jednotlivé osobnosti a jedinečné módne kreácie v ich podaní.

Pôvabná plus size modelka Ashley Graham sa tentokrát rozhodla zakryť takmer celé svoje telo. Jej čierna róba predstavovala typický francúzsky pôvab 50. rokov. Postaral sa o ňu americký módny návrhár Christian Siriano. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa cfda (@cfda),

Stelesnenú romantiku nám včera predviedla britská modelka Emily Ratajkowski. Jej trojfarebné šaty s vlečkou pripomínajúce rozkvitnutú ružu pochádzajú z dielne newyorskej značky Hellessy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Jade Morrison (@emmajademorrison),

Zaslúžene korunovaná módna ikona roka Jennifer Lopez stavila na oranžovo-žiarivú dvojdielnu róbu s mohutnou vlečkou pochádzajúcu z kolekcie módneho návrhára Ralpha Laurena. Komplet pozostávajúci zo sukne a crop topu dokonale splýval s oranžovo-ružovou tematikou a dekorom galavečera.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa cfda (@cfda),

Staršiu zo sestier HadidovýchGigi sprevádzal počas večera sám Virgil Abloh. Niet divu, keďže je všeobecne známe, že sú veľmi dobrými priateľmi. Jej na mieru ušitý baby blue kostým navyše pochádza z dielne Louis Vuitton, kde Virgil aktuálne pôsobí. Ten stavil na monolitý oblek v sivom prevedení.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa GiKeLLa (@thehadidsjennervibe),

Minuloročná módna ikona roka, atypická modelka Winnie Harlow trpiaca vitiligom opäť nenechala outfit na náhodu. O neobyčajný komplet plný fialového peria s rukávmi siahajúcimi až po zem sa postaral opäť americký návrhár Christian Siriano.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow),

Maximálne nekomplikovaný, no za to skvostný outfit zvolila modelka a anjelik z Victoria’s Secret Elsa Hosk. Krása spočíva v jednoduchosti, a to deklarujú aj jej krémové kašmírové šaty z dielne luxusnej americkej značky The Elder Statesman, z ktorej jej navyše presvitali bradavky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Victoria’s Secret Fanpage (@vsfs2019),

Pôvabná dvojica v zložení Lili Reinhart a Barbara Palvin je vždy zárukou veľkej dávky šarmu a zaujímavých outfitov. Inak tomu nie je ani tentokrát. Lili mala na sebe špecifické šaty, respektíve skôr predĺžené biele sako značky Carolina Herrera od Wes Gordona a druhá z dvojice zas zaujala trblietavou róbou so sieťkou od belgickej módnej návrhárky Diane Von Furstenberg.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Riverdale (@riverdaletvnotofficial),

Aj napriek tomu, že Bella Hadid sa snaží poväčšine svojou róbou upútať pozornosť z každej strany, tentokrát stavila na jednoduchosť. Jej trblietavé čierne šaty dekorované pierkami z kolekcie Michael Kors však disponovali hlbokým výstrihom.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BellaNaija (@bellanaijaonline),

Istú dávku vyzívavosti dodala celej módnej udalosti speváčka Bebe Rexha. Predviedla sa v krátkych čiernych flitrovaných šatách z dielne newyorskej značky Angelys Balek.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bebe Rexha Italia (@beberexhait_),

Čo by to bolo za módne podujatie, keby na ňom chýbala nemecká topmodelka Heidi Klum. Toto významné meno svetovej módy sa predviedlo v trblietavých čiernych šatách značky J Mendel.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Heidi Klum (@heidiklum),

Opäť ďalší anjelik Victoria's Secret, tentokrát Taylor Hill, ktorá sa na červenom koberci predviedla v nenáročnom a nežnom bielom komplete značky Partow.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa TAKİPLER DAVET AMAÇLIDIR (@thelifemagazin),

Ako sme už avizovali v úvode článku, aj susední Česi mali na prestížnom odovzdávaní cien CFDA svoje zastúpenie, a to v podobe modelky Karolíny Kurkovej. Tá stavila na trblietavý tmavo-modrý overal so zeleným detialom od Tommy Hilfiger, ktorý doplnila o Judith Leiber kabelku a Jennifer Fisher šperky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Kurkova (@karolinakurkova),

Menší rozruch vďaka svojmu outfitu spôsobila najmä speváčka Ciara Princess Harris, ktorá sa počas galavečera predviedla v „deravej“ čiernej róbe bez ramienok z dielne dizajnérky Very Wang.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ciara (@ciara),

Posledné na našom zozname sú sesterské duo Olsen v zostave Ashley a Mary-Kate, ktoré boli navyše nominované na cenu CFDA Award for Accessories Designer of the Year (Dizajnér doplnkov), ktorú napokon vďaka svojej značke The Row aj získali. Oblečené boli v pomerne fádnych čiernych róbach, samozrejme z dielne ich vlastnej značky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa WWD (@wwd),

Domov
Zdieľať
Diskusia