Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2019, 11:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ak chceš zmaturovať, musíš zasadiť 10 stromov. Nový zákon na Filipínach chce pomôcť nášmu životnému prostrediu

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Novú požiadavku prijali ľudia s otvorenou náručou.

Na Filipínach bude musieť každý študent strednej aj vysokej školy pred úspešným ukončením štúdia zasadiť aspoň 10 stromov. Tak znie nový zákon ázijskej krajiny, ktorý chce nielen upozorniť mladú generáciu na dôležitosť ochrany prírody a pomôcť v boji proti klimatickým zmenám, ale aj zanechať budúcim generáciám lesmi pokrytú krajinu.

Ako upozorňuje The Independent, na Filipínach už dlhé desaťročia bojujú s deforestáciou, ktorá štát pripravila o približne 50 % všetkej lesnej pokrývky.

Ak chceš zmaturovať, musíš zasadiť 10 stromov. Nový zákon na Filipínach chce pomôcť nášmu životnému prostrediu
Zdroj: Alexindigo/Flickr

Autor zákona Gary Alejano argumentoval, že ak každý rok skončí 12 miliónov žiakov základnú školu, skoro 5 miliónov študentov strednú školu a takmer 500-tisíc študentov ukončí vysokú školu, ročne by títo študenti mohli spoločnými silami zasadiť viac ako 175 miliónov nových stromov.

Legislatíva vo svojich kalkuláciách počíta s tým, že v ideálnom prípade rozsiahlej implementácie a dodržiavania zákona by jedna generácia ľudí na Filipínach mohla zasadiť až 525 miliárd stromov.

Stromy sa samozrejme nebudú sadiť na vlastnú päsť. Študentom by s príjemnou povinnosťou mali pomáhať odborníci. V konkrétnych regiónoch sa budú sadiť stromy, ktoré do nich patria a vedia tam prežiť, pričom študenti by mali rozširovať existujúce lesy, ale aj vytvárať nové zalesnené oblasti.

Domov
Zdieľať
Diskusia