Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2019, 21:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Majiteľka nechala utratiť svojho zdravého psíka, aby ho s ňou mohli pochovať

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Američanka si utratenie svojho miláčika želala v závete.

Jedna Američanka milovala svojho psa natoľko, že si v závete priala, aby ho nechali utratiť, spopolniť a pochovali ho s ňou. Nevadilo jej ani to, že pes netrpel žiadnou chorobou, bol úplne zdravý, a tak mu život nechala ukončiť predčasne, upozornilo BBC.

Američanka zo štátu Virginia si v živote obľúbila svoju Emmu, ktorá bola mix plemena ši-cu. Keď jej majiteľka zomrela, Emma putovala do miestneho útulku a tamojší zamestnanci vymysleli plán, ako psíka zachrániť.


Pozostalým navrhovali, nech umožnia psíka presunúť do novej rodiny namiesto toho, aby ju nechali utratiť, lenže napriek presviedčaniu sa príbuzní rozhodli splniť posledné prianie zosnulej. Emma bola utratená, odoslaná do krematória a v maličkej urne pochovaná so svojou majiteľkou.

Za takéto rozhodnutie môže zákon vo Virgínii, ktorý hovorí, že domáci miláčikovia sú osobným majetkom ľudí, a tak sa na nich nazerá ako na veci. Takýto stav sme donedávna mali aj na Slovensku, ale našťastie sa iniciatíva verejnosti premenila na zmenu legislatívy a psíky sú dnes u nás považované za živé bytosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia