Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 13:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

„Chcete si fotiť mŕtvoly? Poďte!“ Nemecký policajt prevychoval Čecha a Maďara, ktorí si fotili tragickú nehodu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obaja vodiči dostali za svoje konanie pokuty.

Ak sa na diaľnici odohrá vážna dopravná nehoda, vodiči by sa mali v prvom rade snažiť uvoľniť miesto pre záchranné zložky a pokúsiť sa plynulo pokračovať v jazde, aby sa zbytočne netvorili kolóny.

Na nemeckej diaľnici sa nedávno takáto nehoda odohrala, ale namiesto toho, aby sa dvaja šoféri z Česka a Maďarska venovali riadeniu svojich áut, vytiahli mobilné telefóny a snažili sa situáciu natočiť.

Zrejme zabudli, že v Nemecku existuje zákon, podľa ktorého môžu policajti udeliť šoférovi za fotenie takýchto nehôd, a teda používanie mobilu za volantom, pokutu. Ešte predtým sa však jeden nemecký policajt rozhodol Čecha a Maďara trochu prevychovať. Vytiahol ich z áut so slovami, či si chcú fotiť mŕtvych ľudí.

Viedol ich až na miesto nehody, kde sa záchranári venovali obetiam, a policajt nabádal obidvoch odvážlivcov, nech dokráčajú až k telám a veselo si všetko pofotia, keď ich to tak zaujíma.

Obaja zostali zahanbení, začali sa ospravedlňovať, ale pokute už neušli. Majme preto na cestách rešpekt nielen voči ostatným účastníkom premávky, ale aj voči obetiam tragédií.

Domov
Zdieľať
Diskusia