Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 11:17
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Fotografie preživších holokaustu vo Viedni pokreslili hákovými krížmi

ZAUJÍMAVOSTI ANTISEMITIZMUS VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Rakúsky kancelár bol skutkom neznámych páchateľov zhrozený.

Fotografie ľudí, ktorým sa podarilo prežiť nacistický holokaust, sa pred nedávnom vystavovali v centre Viedne. Zobrazenia preživších však boli na viedenskej Ringstrasse zneuctené zatiaľ neznámymi páchateľmi. Tým sa podarilo fotografie nemecko-talianskeho fotografa Luigiho Toscana poškodiť nožom, vulgárnymi nápismi i nákresmi hákového kríža.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz prostredníctvom svojho účtu na Twitteri označil tento akt za antisemitské zneuctenie a nad celou udalosťou prejavil zhrozenie. „Antisemitizmus nesmie mať v Rakúsku žiadne miesto,“ prehlásil Kurz.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Prezident Viedenského židovského spoločenstva Oskar Deutsch pre rakúsku ORF povedal, že daný čin je antisemitským útokom na celé Rakúsko. Pripomeňme si, že podobne hanebný skutok sa udial v priebehu februára aj vo Francúzsku, kedy páchateľ na židovskom cintoríne v Quatzenheime posprejoval znakom hákového kríža skoro stovku hrobov.

Odporúčané
Útoky na židov sú stále častejšie. V Nemecku zaznamenali nárast o 70 % Útoky na židov sú stále častejšie. V Nemecku zaznamenali nárast o 70 % 6. mája 2019, 10:31
Domov
Zdieľať
Diskusia