Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2019, 15:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Najprv býkovi zotrel krv a slzy, potom ho zavraždil. Matador svojím činom pobúril ľudí

ZAUJÍMAVOSTI TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Finálny akt vraždy býka je označovaný za formu pocty. Ochrancovia zvierat s tým pochopiteľne nesúhlasia.

39-ročný známy matador Morante de la Puebla sa zúčastnil býčích zápasov v Seville, kde zranenému býkovi utrel vreckovkou krv a slzy, no a následne ho pripravil o život. Išlo o prejavenie úcty zvieraťu alebo výsmešný čin pred vraždou? Fanúšikovia španielskych býčích zápasov konanie matadora schvaľujú, no ochrancovia zvierat sú samozrejme pobúrení.

Silvia Barquero, vedúca osobnosť španielskej politickej strany Party Against Mistreatment of Animals (PACMA), má k veci jasný názor. „Iba zlomyseľná a perverzná myseľ by bola schopná mučiť zviera dovtedy, kým mu krv nekvapká po nohách, a následne mu utierať tvár vreckovkou,povedala Barquero.

Odporúčané
Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre 22. novembra 2018, 12:49

Španielske býčie zápasy rozdeľujú tamojšie obyvateľstvo medzi vyznávačov tradičných kultúrnych hodnôt, ktorí kúsky matadorov považujú za súčasť španielskeho kultúrneho dedičstva, a oponentov označujúcich býčie zápasy za kruté a hodné zrušenia.

Zavraždenie býka po zápase má byť akousi formou pocty zvieraťu, no v niektorých častiach Španielska bol tento záverečný čin zabitia zvieraťa zakázaný. V Seville sa v ňom ale pokračuje aj naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia