Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2019, 15:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Už viac nemusíš bezpečne odstraňovať USB z počítača

TECH
Uložiť Uložené

Obľúbená povinnosť používateľom počítačom sa chýli ku koncu.

Nepochybne si spomínaš na to, že vždy, keď si mal vybrať z nejakého počítača USB kľúč, musel si najskôr kliknúť na ikonku a odstrániť ho bezpečne. Samozrejme, technicky si to tak urobiť nemusel, veď nikto ťa k tomu nemohol prinútiť, ale Microsoft sa odjakživa snažil ochrániť USB kľúče a tvoje súbory, aby si náhodou úložisko nevytrhol z počítača práve vtedy, keď naň systém stále zapisuje dáta.

Svetoznáma spoločnosť však začala vo veľkom informovať svojich zákazníkov, že bezpečné odstraňovanie USB kľúča je už minulosťou. V najnovšej verzii Windowsu 10 1809 sa Microsoft postaral o to, aby neboli dáta zapisované priebežne, a tak už neprídeš o nič, aj keď svoje úložisko odstrániš náhle.


Ako informoval portál The Verge, táto funkcionalita je vo Windowse prítomná už od októbra, lenže až teraz sa verzia 1809 začala aktualizovať vo veľkom, a tak spoločnosť považovala za vhodné zverejniť nové informácie, nech na sociálnych sieťach nekolujú zmätočné články.

Ak teda budeš v blízkej budúcnosti kopírovať z počítača na USB kľúč nejaký film či dokument, nemusíš sa akokoľvek strachovať, že by sa ti v prípade náhleho vytrhnutia úložiska dáta zmazali alebo poškodili. Jednoducho ho nevyťahuj vo chvíli, keď kopírovanie stále prebieha, a budeš v bezpečí.

Domov
Zdieľať
Diskusia