Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2019, 12:39
Čas čítania 4:52
Karin Filkaszova

Tajná sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má brutálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov

Tajná sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má brutálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov
Zdroj: Unknown - British Museum
ZAUJÍMAVOSTI SEKTY
Uložiť Uložené

Tajná spoločnosť vedená Josephom Di Mambrom a Lucom Jouretom, ktorá sa chcela podobať rádu Templárov. Preslávili ich však masové vraždy a samovraždy.

Rád chrámu Slnka je tajná sekta, ktorej základy boli údajne založené na ideáloch Templárskeho rádu. Sektu v roku 1984 založili Joseph Di Mambro a Luc Jouret v Ženeve.

Odhaduje sa, že na vrchole popularity do sekty patrilo viac ako 400 členov. Tak ako pri väčšine podobných sektárskych spolkoch, aj v tomto hrali najväčšiu rolu peniaze, moc a sex. Hlavné stredisko mali v Zürichu, avšak prívrženci sa našli aj v Kanade, Austrálii a iných krajinách.

Počas desiatich rokoch pôsobenia sa členom podarilo udržať svoj spolok v tajnosti, až dokým sa v roku 1994 nenašlo 23 tiel vo švajčiarskom Fribourgu a ďalších 25 tiel vo Valaise.

Podobné objavy rituálnych vrážd a samovrážd sa začali objavovať po celej krajine a aj v zahraničí, vrátane brutálnej vraždy trojmesačného dieťaťa jedného páru prívržencov, ktorého Di Mambro považoval za stelesnenie Antikrista. 

V tomto článku si môžeš prečítať o zakladateľoch sekty Lucovi Jouretovi a Josephovi Di Mambrovi a aj to, na akých presvedčeniach bola sekta založená, keď si počas fungovania našla také veľké množstvo prívržencov.

Tiež sa dozvieš o tragickom osude a rituálnych samovraždách mnohých členov sekty, ktorí verili, že im smrť otvorí cestu k životu na inej planéte. 

Zakladatelia sekty Joseph Di Mambro a Luc Jouret

Francúz Joseph Di Mambro sa narodil v roku 1924 a už od mladého veku sa zaujímal o mystiku a získavanie spirituálnych a okultistických vedomostí.

V roku 1978 preto vo Švajčiarsku založil spolok Zlatá cesta, ktorý bol inšpirovaný legendami o Templárskom ráde. V ňom sa venoval okultizmu a snažil sa získať kontakty na vplyvných ľudí, ktorí mali o podobné učenia záujem. 

Aj keď sa do jeho spolku hlásilo veľa významných osobností a tešil sa z vysokého záujmu širokej verejnosti, rozhodol sa pridať k belgickému homeopatickému doktorovi Lucovi Jouretovi a spoločne v roku 1984 založili tajný Rád chrámu Slnka.

Joseph Di Mambro a Luc Jouret

Sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má rituálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov
Sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má rituálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov Zdroj: 1995podcast

Luc Jouret sa narodil v roku 1947 a bol vyštudovaný doktor. Neskôr ho však začalo zaujímať liečenie homeopatikami, o ktorých získaval vedomosti počas svojich ciest v Číne, Peru a Indii. Po čase sa začal venovať aj štúdiu paranormálnych javov, o ktorých prednášal vo viacerých krajinách. 

S Di Mambrom sa stretli práve počas jednej z jeho prednášok pre spolok Zlatá cesta, kde zistili, že majú spoločné záujmy. Kým Jouret využíval svoj prirodzený šarm a charizmu na získavanie nových členov, Di Mambro sa venoval rituálom, meditáciám a finančným záležitostiam. 

Rád chrámu Slnka a presvedčenia prívržencov 

Nová sekta spájala legendy o Templároch, astrológiu a vieru v druhé povstanie Ježiša Krista ako božského kráľa slnka. Di Mambro svojim prívržencom dokonca nahovoril, že je reinkarnovaný rytier Templárskeho rádu a tiež, že jeho dcéra Emanuelle je „kozmické dieťa“, ktoré počal ako božskú bytosť bez pohlavného styku. 

Bola to práve Emanuelle, ktorá mala viesť hnutie po tom, ako všetci opustia svoje telesné schránky a dostanú sa k životu na hviezde Sírius, kde získajú večný život.

V osemdesiatych rokoch minulého storočia sa totiž hviezda Sírius dostala do povedomia mnohých samozvaných ufológov a záhadológov, ktorí verili, že tam objavia vyspelú formu života. 

Joseph Di Mambro a jeho dcéra, tzv. „kozmické dieťa“

Sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má rituálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov
Sekta Rád chrámu Slnka bola inšpirovaná Templármi. Na konte má rituálnu vraždu dieťaťa a viac ako 100 zavraždených členov Zdroj: Bizzarpedia

Svojim prívržencom Di Mambro určil významné roly vyvolených, ktorí mali za zodpovednosť priniesť učenie sekty na svetlo sveta. Pocit dôležitosti bol pravdepodobne jedným z hlavných dôvodov, prečo sa ľudia do sekty vôbec pridávali, keďže každý z nich bol podľa Di Mambra nenahraditeľný. 

Jouret zatiaľ organizoval prednášky o blížiacom sa konci sveta, za ktoré môžu globálne environmentálne problémy. Jouretova charizma a Di Mambrove skúsenosti spôsobili, že ich sekta v jednom čase zastrešovala viac ako 400 ľudí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia