Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 11:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Čína vycenzurovala akúkoľvek zmienku o homosexualite z Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury tam stratil sexuálnu orientáciu

Čína vycenzurovala akúkoľvek zmienku o homosexualite z Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury tam stratil sexuálnu orientáciu
FILMY A SERIÁLY ČÍNA
Uložiť Uložené

Čínska verzia obľúbeného filmu bola okresaná.

Uplynulý víkend znamenal príchod filmu Bohemian Rhapsody do ďalekej Číny. Už vopred sa povrávalo, že film bude cenzurovaný, pretože Čína zakazuje zmienky o LGBTI komunite v médiách či filmoch, ale až samotné premietanie v sálach ukázalo, čo všetko štátni cenzori odstránili.

Viacerých čínskych fanúšikov sa portál ABC pýtal, čo vo filme chýbalo. Výsledok? Vraj film nedával žiadny zmysel, pretože dohromady z neho odstránili približne 4 minúty záberov, ktoré však boli pre pochopenie príbehu dôležité.


Odstránená bola akákoľvek zmienka o homosexualite Freddieho Mercuryho. V čínskej verzii filmu nenájdeš ani scénu, kde sa Freddie priznáva svojej priateľke Mary Austin, že ho priťahuje rovnaké pohlavie, čo bol koniec koncov aj dôvod, prečo sa títo dvaja rozišli. Pred divákmi v Číne bola scéna zatajená, a tak nerozumeli, prečo musel vzťah skončiť.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00

Cenzori odstránili aj scény, kde musel Freddie Mercury čeliť svojej diagnóze AIDS. Ba čo viac, čínska verejnosť bola ukrátená o množstvo na prvý pohľad banálnych scén. Stretnutia a konverzácie s Freddieho partnerom Jimom Huttonom boli zmazané, rovnako ako natáčanie videoklipu na skladbu I Want to Break Free v ženskom oblečení.

Čínska vláda odmieta uvoľniť zákony obmedzujúce prítomnosť správ o LGBTI komunite v médiách. Namiesto slov ako homosexuál v správach zvyčajne používajú slovné spojenie „príslušník špeciálnej skupiny“. V tejto krajine však existuje veľká komunita LGBTI ľudí, ktorá zatiaľ proti nariadeniam neúspešne bojuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia