Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2019, 14:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tinder zmenil svoj špeciálny algoritmus, ktorým ťa spája s ostatnými ľuďmi. Začal odmeňovať rozdielne správanie

TECH ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

Zoznamovacia aplikácia pozmenila svoje fungovanie.

Ak používaš zoznamovaciu aplikáciu Tinder a rozmýšľaš nad tým, prečo niekedy neprichádzaš do styku s ľuďmi, ktorí ťa naozaj priťahujú, zrejme si doteraz doplácal na svoje „Elo skóre“. Už samotný názov napovedá, že Tinder si algoritmus stojaci za kalkuláciou tohto skóre stráži ako oko v hlave.

V roku 2016 sme sa dozvedeli, že „Elo skóre“ funguje na zaujímavom princípe. Keď si získal spojenie s človekom, ktorý bol na základe algoritmu hodnotený veľmi vysoko, aj tvoje skóre sa zvýšilo, a tak si začal stretávať atraktívnejších ľudí korešpondujúcich s tvojím vkusom. Ak sa však podľa aplikácie spájaš s ľuďmi s nižším skóre, aj tvoje skóre doteraz zostávalo na nižšej úrovni.


V najnovšom príspevku na oficiálnom Tinder blogu spoločnosť vysvetľuje, že takéto skóre už nepoužíva. Informoval o tom portál Engadget spomínajúci vyjadrenie spoločnosti, ktorá začala hodnotiť atraktivitu tvojho profilu na základe každého lajku a odmietnutia zo strany ostatných užívateľov.

Odporúčané
Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? 4. augusta 2023, 12:30

V blogu zástupcovia aplikácie konštatujú, že aplikácia teraz odmeňuje ľudí, ktorí ju používa pravidelne a často, pričom základom hodnotenia atraktivity zostávajú tri hlavné kategórie: tvoja aktivita, tvoje nastavenia a tvoje umiestnenie. 

Súčasť hodnotenia  „Elo skóre“ preto už nefunguje a pri spojení s vysoko atraktívnym profilom nezískavaš žiadne body v pozadí navyše. Jednoducho musíš Tinder používať čoraz aktívnejšie, ak chceš naraziť na svoju vysnívanú polovičku.

Domov
Zdieľať
Diskusia