Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2019, 12:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obľúbený škandinávsky trend je o pití vína a pozeraní Netflixu v spodnej bielizni úplne osamote doma v posteli

ZAUJÍMAVOSTI NETFLIX
Uložiť Uložené

Na severe Európy vedia, ako si užívať život.

O obyvateľoch škandinávskych krajín koluje po svete množstvo stereotypov. Väčšinou si ľudia myslia, že títo Európania zo severu neprejavujú emócie, sú rezervovaní a často veľkí introverti, čo samozrejme neplatí pre každého z nich, ale časť z nich do tejto kategórie určite spadá.

Fínsky novinár Miska Rantanen preto minulý rok vymyslel perfektný termín, ktorým pomenoval trend typického Fína túžiaceho po relaxácii. Nazval ho „Päntsdrunk: The Finnish Path to Relaxation“ a ak ovládaš anglický jazyk, už z prvého slova zrejme pochopíš, čo je podstatou tohto trendu.

Vo fínskom jazyku sa trend volá kalsarikänni a v praxi predstavuje „sedenie doma v spodnej bielizni s pivom či vínom v ruke a sledovanie Netflixu“. Podstatou trendu je fakt, že človek už dopredu vie, ako jeho večer skončí. Neplánuje sa vybrať nikam do mesta či do klubu, ale chce si len užiť pokojný večer úplne sám s pohárom vína a pozrieť si dobrý film či seriál.

Fíni majú dokonca vlastné emoji, vďaka ktorému takýto tradičný večer pochopíš

Obľúbený škandinávsky trend je o pití vína a pozeraní Netflixu v spodnej bielizni úplne osamote doma v posteli
Zdroj: This is Finland

Novinár Rantanen vyhlasuje, že tento trend zahŕňa okrem nekonečného sledovania Netflixu aj monotónne scrollovanie na tvojom smartfóne, slané aj sladké dobroty a blokovanie akejkoľvek pracovnej komunikácie. Vraj takéto večerné plány vedia človeku napraviť myseľ a pripraviť ťa na budúce výzvy.  

Domov
Zdieľať
Diskusia