Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2019, 22:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šprintér Ján Volko sa stal majstrom Európy!

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský šprintér zabodoval na halových majstrovstvách Európy v Glasgowe.

Slovenský šprintér Ján Volko sa na halových majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe predstavil vo výbornej forme. Cez rozbehy sa prebojoval až do semifinále, tam zabodoval znovu a vo finále sa mu už črtala nádej na medailu.

Volko potešil slovenských fanúšikov rovno tou najvzácnejšou, keď v behu na 60 metrov nechal za sebou všetkých konkurentov a v čase 6,60 sekundy porazil Turka Barnesa aj Holanďana Jorisa van Goola.

Aj keď bol finiš mimoriadne tesný, o čom svedčia rozostupy prvých troch súťažiaciach – Volko skončil v čase 6,60; Barnes v čase 6,61 a Joris van Gool zase v čase 6,62 a na víťaza sme museli chvíľu čakať, vďaka technike mohli rozhodcovia s istotou skonštatovať, že vyhral Slovák.

Samotný slovenský šprintér skonštatoval, že napriek predchádzajúcemu zraneniu sa mu podarilo vyladiť formu v najlepšiu možnú chvíľu. Samozrejme, Volko poďakoval všetkým vo svojom okolí a nepochybne mu pomohla aj podpora slovenských fanúšikov.

 

Šprintér Ján Volko sa stal majstrom Európy!
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia