Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2019, 15:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Post-apokalyptický seriál od tvorcu Trhliny nás zavedie do sveta, kde vymreli všetci dospelí

Post-apokalyptický seriál od tvorcu Trhliny nás zavedie do sveta, kde vymreli všetci dospelí
Zdroj: DNA Production
FILMY A SERIÁLY PETER BEBJAK
Uložiť Uložené

A premiéra prvej časti je už za rohom.

48-ročný Peter Bebjak sa za posledné roky vďaka jeho snímkam Čiara (2017) a Trhlina (2019) stal pomerne rešpektovaným a známym slovenským filmárom. V aktuálnej dobe pracuje na vojnovej dráme z prostredia koncentračného tábora s názvom Správa, no okrem toho už s DNA Production stihol natočiť 8-dielny post-apokalyptický seriál Škvrna.

V ňom budú prevažne vystupovať iba postavy detí, pretože v príbehu Škvrny celý svet zasiahla choroba, kvôli ktorej vymreli všetci dospelí ľudia. Ako sa mladí preživší s touto globálnou katastrofou popasujú by ti mal napovedať nižšie priložený trailer.

V strede príbehu budeme sledovať súrodencov Toma, Viktora a Kláru. Tí si svoje útočisko nájdu v niekdajšom internáte, kde ich ale napadne mládežnícky gang. Ich vodca Niko je však čoraz starší, a preto sa mu onedlho začnú na jazyku tvoriť škvrny, ktoré značia príchod smrtiacej choroby.

Odporúčané
RECENZIA: Smršť je najdesivejší film Petra Bebjaka RECENZIA: Smršť je najdesivejší film Petra Bebjaka 5. apríla 2024, 16:00

Vo Škvrne si zahrali Jan Nedbal (Správa), Jan Trojan, Anastasia Chocholatá (Modrý kód, Ohnivý kuře), Jan Maršál (Nežné vlny) a ďalší. Scenár k jednotlivým, približne 12-minútovým epizódam napísala dvojica Zuzana Dzurindová a Peter Nagy. Škvrna bola nakrúcaná špeciálne pre český portál Stream.cz, ktorý prvý diel seriálu uvedie už 10. marca (březen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia