Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2019, 1:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Energizer vyrobil bizarný smartfón, ktorého batéria ti vydrží viac ako týždeň. Hrúbkou sa nezaoberal

TECH
Uložiť Uložené

Spoločnosť Energizer chcela ulahodiť všetkým náročným používateľom.

Ak si sa už niekedy sťažoval na slabú výdrž batérie svojho mobilného telefónu, známa značka Energizer konečne vypočula tvoje želania. Na konferencii MWC 2019 predstavila nový smartfón Energizer Power Max P18K Pop, ktorý niektoré médiá rovno označili za batériu s doplnkovým mobilným telefónom.

Kapacita batérie dosahuje až 18 000mAh, a tak by mala obyčajnému užívateľovi vydržať pokojne aj viac ako týždeň. Na druhej strane, väčšinu potenciálnych zákazníkov zrejme odradí hrúbka smartfónu, pretože by ti vo vrecku zabral až 18 milimetrov. Keď si ju porovnáš s najnovším iPhonom, musel by si jeho hrúbku vynásobiť 3,5-krát, aby si sa dostal na 18 milimetrov.

Značka pravdepodobne ani neočakáva, že by sa telefón stal obrovským predajným hitom. Jej cieľom bolo zrejme vyrobiť mobil, ktorý sa bude môcť pýšiť titulom smartfónu s najvyššou kapacitou batérie na svete, čo sa vydarilo.

Na kapacitu 18 000mAh sa konkurencia nechytá a ak naozaj potrebuješ smartfón s dlhou výdržou a nezáleží ti na výkone, tento Energizer nemusí byť najhoršou možnosťou.

Slabší výkon spôsobujú hardwérové komponenty vnútri zariadenia ale hlavne nevyladenosť softwéru. Pod pomyselnou kapotou nájdeš 6GB RAM, 128GB internej pamäte a procesor od MediaTeku.

Vtipne vyznieva fakt, že telefón podporuje funkciu rýchleho nabíjania, pretože aj napriek nej by si ho na dobitie plnej kapacity musel mať v nabíjačke minimálne 8 hodín. Na ryby by bol možno praktický.

Domov
Zdieľať
Diskusia