Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2019, 15:23
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najluxusnejšie a najrýchlejšie SUV planéty? Po novom už Bentley Bentayga Speed

Najluxusnejšie a najrýchlejšie SUV planéty? Po novom už Bentley Bentayga Speed
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/902-bentley-launches-worlds-fastest-most-luxurious-suv" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTAYGA BENTLEY
Uložiť Uložené

Bentley má dôvod na radosť.

Bentayga patrí rozhodne k tomu najkontroverznejšiemu na trhu, Bentley sa však raduje, lebo po stránke dopytu ide o veľmi úspešný počin. Odstupom času navyše britská značka citeľne rozšírila ponúkané portfólio verzií, takže okruh záujemcov sa ešte zväčšil. Okrem dvanásťvalcovej verzie sa totiž do ponuky neskôr začlenil diesel, benzínová V8-čka a napokon aj variant Hybrid.

Najnovšie exkluzívnosť modelu Bentayga opäť narastá. Automobilka prichádza s verziou Speed, ktorá má byť tým najluxusnejším a najrýchlejším SUV na svete. To je vskutku odvážne tvrdenie, najmä, ak je na scéne Rolls-Royce Cullinan a Lamborghini Urus.

fdsfsd
fdsfsd Zdroj: www.bentleymedia.com

Avšak, Bentley má dostatočne silné alibi, keďže 6-litrová W12-ka twin-turbo dostala vo verzii Speed výkonnostný doping – disponuje silou až 467 kW / 635 koní a 900 Nm. Vďaka týmto hodnotám, 8-stupňovej automatickej prevodovke a pohonu všetkých štyroch kolies dokáže Bentayga Speed vystreliť na stovku za neuveriteľných 3,9 sekundy a uháňať vie rýchlosťou až 306 km/h. To je v kontexte s váhou 2 491 kilogramov naozaj famózny výsledok.

Odporúčané
Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete 23. augusta 2023, 12:00

Pravdou je, že 2 200-kilogramový Urus má až 650 koní a akceleráciu zvládne za 3,6 sekundy, jeho maximálka je ale 305 km/h. Čo sa maximálnej rýchlosti teda týka, je naozaj novinka rekordérom. I keď veľmi tesným...

fdsfsd
fdsfsd Zdroj: www.bentleymedia.com

Verzia Speed sa pýši prepracovaným softvérom motora, prevodovky, vylepšeným výfukovým potrubím a tuhším podvozkom s upraveným režimom Sport. Dizajnové zmeny sú minimálne – vpredu pribudlo decentné lízatko, vzadu strešný spojler a novinka stojí na nových 22" diskoch, ktoré za príplatok schovávajú karbón-keramické brzdy. Autosalónová premiéra je naplánovaná na blížiaci sa autosalón v Ženeve.

Domov
Zdieľať
Diskusia