Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2019, 12:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Belgičania Balthazar vydali nový album, 25. februára ho predstavia v Bratislave

HUDBA
Uložiť Uložené

Belgickí Balthazar sa po dvojročnej pauze dali opäť dokopy a v januári vydali svoj nový, už štvrtý štúdiový album Fever. Koncom februára ho predstavia slovenským fanúšikom v bratislavskom MMC.

Belgičania Balthazar nie sú na Slovensku žiadnou neznámou. V minulosti koncertovali na festivale Grape, ktorý jeden z frontmanov, Maarten Devoldere, navštívil aj minulý rok. Predstavil sa pre zmenu so svojim sólovým projektom Warhaus.

Sólovej kariére sa uplynulé roky venoval aj druhý frontman kapely, Jinte Deprez, ktorý svoj čas investoval do popovejšieho projektu J. Bernardt. Napriek tomu, že to chvíľu vyzeralo na koniec kapely, práve pauza a sólové projekty primäli týchto kamarátov od strednej školy k opätovnej spoločnej tvorbe.

Výsledkom je nový album Fever, ktorý vyšiel 25. januára 2019. Prvým singlom bola rovnomenná skladba, ktorá tiež udala tempo celej novinky. „Niektoré skladby zneli ako typické popové piesne od Balthazar, iné boli o niečo veselšie, avšak až s Fever sme našli základ pre zvyšok albumu,“ komentoval novinku Maarten Devoldere.

Na aktuálnom turné Balthazar ako predskokan sprevádza aj ďalší talentovaný Belgičan. Jasper Maekelberg je multiinštrumentalista a producent vystupujúci pod pseudonymom Faces on TV

Jeho inteligentný a dobrodružne psychedelický pop vyvolal rozruch domácom Belgicku a svoje producentské schopnosti navyše zužitkoval aj pri poslednom albume Balthazar. Vo februári budete mať možnosť posúdiť jeho kvality aj vy.

Koncert Balthazar & Faces on TV sa uskutoční 25. februára 2019 v rámci série koncertov pod názvom Grape Sabbath organizovaných festivalom Grape. Vstupenky za 19 € sú v predaji online na www.grapefestival.sk/vstupenky.

Domov
Zdieľať
Diskusia