Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2019, 23:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Had zostal vystrašený, a tak zaútočil.

Už pred pár dňami sme ťa informovali o tom, že v Austrálii padajú teplotné rekordy. Vzdialený kontinent zažíval teploty atakujúce hranicu 50 stupňov Celzia, na čo doplatila Helen Richards počas návštevy svojich rodinných príslušníkov.

Aj zvieratá sa totiž pri vysokých teplotách potrebujú schladiť, a tak sa v jednom zo záchodov v rodinnom dome schovával približne 1,5-metrový pytón.

Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami
Zdroj: Yasmine Zeleny/BBC

Našťastie nešlo o jedovatého hada, ale len o druh Morealia spilota, ktorý ľuďom svojím uhryznutím nedokáže nijak vážnejšie ublížiť. Žena však zažila najhorší šok svojho života, keď v prítmí sedela na toalete a odrazu pocítila prudký pohyb v mise. Vyskočila a pri pohľade do toalety zahliadla nebezpečne vyzerajúceho pytóna.

Na miesto bola okamžite privolaná odborníčka na odchytávanie zvierat Jasmine Zeleny a hada vytiahla von. Pohryznutú ženu ošetrila antiseptickým sprejom, pretože sa jej na zadnej časti tela vytvorila 1,5-centimetrová ranka, ktorú tam zanechali zuby vystrašeného pytóna.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Had by len tak bezdôvodne neútočil, avšak Helen mu po zasadnutí na toaletu zatarasila únikovú trasu, čo ho zrejme vystrašilo, a tak sa začal brániť. Všetko nakoniec dobre dopadlo, ale keď sa nabudúce vydáš do Austrálie, najmä v letných mesiacoch si dávaj dobrý pozor pri obúvaní či návšteve toaliet, nech neskončí s pohryznutím na zadku aj ty.

Austrálčanku na záchode uhryzol 1,5-metrový pytón. Schovával sa v mise pred extrémnymi teplotami
Zdroj: Yasmine Zeleny/BBC
Domov
Zdieľať
Diskusia