Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 16:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bratislavskému bezdomovcovi zhabali veci, keď na mieste ani nebol prítomný. Zachovali sa pracovníci správne?

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO BRATISLAVA KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Čo na celú situáciu povieš ty?

Ľudia bez domova si svoje veci zväčša skladujú na miestach, kde sa bežní občania príliš často nepohybujú. Nemenovaný bezdomovec si ale za svoju skládku vybral miesto, na ktoré mali Bratislavčania viac než dobrý výhľad. Konkrétne išlo o miesto pod podjazdom na Bajkalskej. Niektorí z nich na tento problém upozornili priamo starostu Ružinova Martina Chrena.

Záležitosti s takýmito „hniezdami“, ako ich starosta nazval, sa podľa jeho názoru riešia veľmi komplikovane. Zamestnanci VPS (verejno-prospešné služby) tieto skládky zväčša odpratujú až potom, keď zostanú opustené.

Dôvod? Podla starostu Chrena mali byť totiž bezdomovci chrániaci si svoje veci voči zamestnancom VPS viackrát pomerne agresívni, pretože odpratanie skládky považujú za krádež. Prostredníctvom sociálnej siete sa ďalej Martin Chren vyjadril, že ihneď ako dostali zamestnanci mesta tip o opustenom „hniezde“, skládku do pol hodiny vypratali.

Niektorí užívatelia Facebooku ale pod statusom reagovali na vypratanie miesta negatívne. Zarazilo ich najmä to, že o danej skutočnosti bezdomovca neinformovali, pričom týmto spôsobom zo dňa na deň prišiel o svoj „majetok“. Ďalší ľudia taktiež poznamenali, že odobratie jeho vecí, vrátane šatstva, ho môže stáť kvôli nízkym teplotám život.

V Ružinove máme najväčšiu nocľaháreň pre ľudí bez domova, De Paul. Práve včera boli zástupcovia združenia u mňa na rokovaní, dohodli sme sa na pokračujúcej spolupráci a aj plánoch na ďalšiu podporu z našej strany,“ reagoval na negatívnu odozvu starosta Chren. O celej udalosti informoval portál Bratislavské noviny.

Anketa:
Zachovalo sa podľa teba mesto správne?
Áno
Nie
Áno
58 %
230 Hlasov
Nie
43 %
170 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia