Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2019, 9:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

O remixy ich žiadali Depeche Mode aj Madonna. Teraz vystúpia na Grape festivale

HUDBA
Uložiť Uložené

Legendárne rakúske duo Kruder & Dorfmeister vystúpi na obľúbenom slovenskom multižánrovom festivale.

Grape festival prináša na Slovensko každý rok širokú škálu rôznych interpretov od nováčikov až po úplné legendy a inak tomu nebude ani v prípade blížiaceho sa ročníka 2019. Organizátori veľmi dobre vedia, že okrem mladých ľudí sú medzi návštevníkmi aj takí, ktorí ocenia prítomnosť legendárnych umelcov z minulého storočia.

Konkrétne máme na mysli producentskú a DJskú dvojicu Kruder & Dorfmeister, ktorá sa dostala do povedomia v roku 1993 svojim prvým Ep G-Stoned. Zrazu sa na svete objavil elektronický zvuk, ktorý znel tak trochu inak a dnes sa už všeobecne považujú za otcov štýlu Downtempo. Všimli si ich umelci z celého sveta a žiadali ich o remixy svojich skladieb (William Orbit, Depeche Mode, Madonna).

Ich najznámejšími kompiláciami sú Dj-Kicks alebo The K&D Sessions, ktorých sa predalo cez dva milióny nosičov a stali sa kultovými.  V roku 2018 sa dvojica po svojich sólo projektoch dala opäť dokopy, aby oslávila 25 rokov od vydania EP G-Stoned. Rozhodli sa urobiť sériu koncertov, v ktorých pokračujú aj v roku 2019.

Ako sami tvrdia, rozhodli sa zahrať iba zopár vystúpení, a je skvelé, že jedným z nich bude koncert v Piešťanoch na Grape festivale. Pridávajú sa tak k ďalším už potvrdeným menám, akými sú Rudimental live, The Kooks, Tove Lo, Jon Hopkins live alebo minulý týždeň zverejneným Welshly Arms, Yeasayer a Algiers.

Grape festival sa uskutoční 9. - 10. 8. 2019 na letisku v Piešťanoch.

Vstupenky na festival sú v predaji na www.grapefestival.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia