Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2019, 12:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kanye West a 2Pac majú rovnakú slovnú zásobu. Drake, DMX a Travis Scott sú najhorší textári na svete

Kanye West a 2Pac majú rovnakú slovnú zásobu. Drake, DMX a Travis Scott sú najhorší textári na svete
HUDBA DRAKE KANYE WEST TRAVIS SCOTT
Uložiť Uložené

Vďala zaujímavému projektu sme sa dočkali analýzy textov skoro stovky amerických raperov. Zistilo sa, že tvoj obľúbený súčasný raper nie je až taký inovátor, ako by sa mohlo zdať.

Ak patríš medzi fanúšikov amerického rapu, pravdepodobne si sa už zamýšľal nad tým, čo vlastne interpreti dávajú do textov. Síce dokážeme jednoducho odsúdiť za jednoduchú lyriku jednotlivcov, no hodnotiť túto problematiku v globále už chce o trochu hlbšiu analýzu. Dobrou správou však je, že sa našli ľudia, ktorí boli ochotní venovať americkým rapovým textom čas.

Analýza vznikla na základe prvých 35-tisíc slov, ktoré autori napísali do svojich počiatočných 3-5 projektov, pričom mali prioritu hlavne štúdiové nahrávky. Síce sa kvôli tomu autori dostali do situácie, kedy nemohli hodnotiť aj relevantných umelcov ako napríklad Biggie alebo Chance the Rapper, no ide o najrelevantnejší spôsob, ako porovnať súčasných tvorcov s tými z minulého tisícročia.

Samotné výsledky určte mnohých prekvapia a na to, aby si ich dokázal naozaj pochopiť úplne stačí, aby si si všimol rozloženie farieb. Podľa všetkého platí, že práve raperi z novej éry si už na lyrike dávajú záležať o niečo menej a počet unikátnych použitých slov je o polovicu, resp. až dve tretiny nižší ako v prípade starších raperov pôsobiacich pred dekádou. 

Podľa očakávaní dopadli najhoršie Lil Uzi Vert či 21 Savage. Do komentárov nám určite napíš, čo na tieto výsledky hovoríš a my začíname pracovať na tom, aby sme ti podobnú štatistiku priniesli aj z Česka a Slovenska. 

Kanye West a 2Pac majú rovnakú slovnú zásobu. Drake, DMX a Travis Scott sú najhorší textári na svete
Domov
Zdieľať
Diskusia