Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2018, 11:50
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Famózny dokument They Shall Not Grow Old od Petera Jacksona vypredával kiná a prepisoval rekordy na poli tržieb

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokumentárny film z prvej svetovej vojny sa stal na poli limitovaných premiér novým kráľom.

Fantastický dokumentárny film They Shall Not Grow Old od Petera Jacksona sme dostatočne vychválili v našej recenzii (nájdeš ju tu). V našich končinách sme si, žiaľ, tento výnimočný dokument nemohli vychutnať na veľkom plátne, ale Američania túto možnosť mali.

Film sa premietal len v limitovanom počte kín, a to len dva dni, konkrétne 17. decembra (prosinec) 2018 a 27. decembra 2018. V prvý deň si odniesol z tisíc kín 2,3 milióna dolárov, čo je druhý najlepší výsledok toho dňa vôbec.

27. decembra však They Shall Not Grow Old prekonalo všetky očakávania, keďže zarobilo skvelých 3,3 milióna dolárov. Dohromady má teda na konte 5,702 milióna. Na poli podobne limitovaných premiér ide o nový rekord.

they shall not grow old
they shall not grow old Zdroj: Warner Bros.

Diváci boli na Jacksonov dokument veľmi zvedaví, niektoré kiná boli dokonca úplne vypredané už týždeň pred premiérou, čo je naozaj skvelá vizitka. Netreba tiež zabúdať, že They Shall Not Grow Old štartovalo v silnej konkurencii tradičných mainstreamových veľkofilmov, takže je naozaj skvelé, že dokázalo podobným spôsobom zahviezdiť.

„Úspech tejto premiéry je výsledok úžasnej práce medzi Fathom Events, Warner Bros. a našimi kino partnermi,“ povedal Ray Nutt, šéf spoločnosti Fathom Events, ktorá sa postarala o premietanie v USA. „Peter Jackson dokázal svojím filmom neuveriteľne technicky triumfovať. Jeho film je však tiež veľmi emocionálny a naozaj nezabudnuteľný pre každého, kto ho videl. Bolo nám cťou, že sme sa mohli na tomto úspechu podieľať.“

They Shall Not Grow Old tak v návštevnosti a tržbách prekonalo predchádzajúce špeciálne premietania, konkrétne Dragon Ball Z: Resurrection F (4,6 mil.), Dr. Who, The Day of the Doctor (4,49 mil.) a Batman: The Killing Joke (3,4 mil.). A to ešte nie je koniec, keďže diváci si budú môcť Jacksonovu novinku v kinách opäť vychutnať aj 11. januára (leden) 2019 a 1. februára (únor) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia