Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2018, 15:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Autor Fortnite zarobil v roku 2018 neuveriteľné 3 000 000 000 dolárov

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Spoločnosť Epic Games tak zvýšila svoju hodnotu na 15 miliárd a všetko nasvedčuje tomu, že v ďalších rokoch bude len stúpať.

Nový hráčsky formát battle royale si v súčasnosti podmanil celý svet a postupne vzniká čoraz viac hier, ktoré sa nim inšpirujú. Aj napriek tomu je stále lídrom Fortnite, ktorý je po všetkých stránkach priekopníkom inšpirujúcim všetkých ostatných. Síce existuje viacero alternatív, no reálny konkurent sa bude hľadať ešte veľmi dlho a jeden z dôkazov tu máme aj dnes.

Podľa známeho portálu Tech Crunch si tvorca ikonickej animovanej hry prilepšil v roku v rámci profitu o neuveriteľné 3 miliardy dolárov a hodnota firmy tak stúpla na 15 miliárd dolárov. Tieto čísla sú zaujímavé aj kvôli tomu, že Fortnite je v skutočnosti k dispozícii pre hráčov zadarmo. Zároveň však ponúka nespočetne veľa možností, kde môžeš minúť aj relatívne veľké položky.

Počas jednotlivých sezón je možné zakúpiť si množstvo vylepšení a úlohou Epic Games je tak v prvom rade prichádzať vždy s inovatívnymi nápadmi, aby mohli zarábať prostredníctvom mikrotransakcií. Zároveň je, samozrejme, potrebné zvyšovať počet aktívnych hráčov na všetkých platformách. Podľa stránky statista.com bolo v novembri 2018 registrovaných 200 miliónov hráčov. 

Počet registrovaných užívateľov (v miliónoch)

Autor Fortnite zarobil v roku 2018 neuveriteľných 3 000 000 000 dolárov
Autor Fortnite zarobil v roku 2018 neuveriteľných 3 000 000 000 dolárov

Domov
Zdieľať
Diskusia