Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2018, 11:48
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Paranoja a psychedelické vízie. Mladý programátor má v Black Mirror filme problém rozlíšiť, čo je skutočnosť

FILMY A SERIÁLY BLACK MIRROR
Uložiť Uložené

Black Mirror: Bandersnatch dorazil s prvým trailerom. Samotného filmu sa dočkáme už zajtra.

Takže sme sa dočkali. Tajomný filmový projekt zo seriálového univerza Black Mirror s podtitulom Bandersnatch dorazil s oficiálnym trailerom. Na samotný film si počkáme do zajtra, ale podľa prvých záberov to vyzerá, že sa rozhodne máme na čo tešiť.

Snímka nás zavedie do roku 1984, kedy mladý programátor (Fionn Whitehead) dostane za úlohu vytvoriť videohru podľa fantasy románu Bandersnatch. Zdá sa však, že jeho psychika sa pod ťarchou tejto úlohy začne rozpadať, virtuálna realita sa začne miešať so skutočnosťou a mladík si už nie je istý ničím a prepuká uňho paranoja.

Režíruje David Slade a okrem Whiteheada uvidíme aj Willa Poultera či Asima Chaudhryho. Podľa predchádzajúcich informácií by sme mali dostať snímku, ktorá bude poriadne násilná. Trailer samotný v tomto ohľade ukazuje skôr náznaky, ale rozhodne mu nemožno uprieť skvelú atmosféru.

Svoje iste zohrá aj zasadenie príbehu do 80. rokov, keďže podobné retro je u divákov momentálne v kurze. Stačí sa pozrieť na seriálový hit Stranger Things, alebo filmový horor It či nezávislák Summer of '84. Iste sa aj v prípade Bandersnatch dočkáme množstva odkazov na popkultúru danej doby.

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Je tiež možné, že Bandersnatch bude akýmsi interaktívnym dielom, ktoré dovolí divákom vstúpiť do deja a ovplyvňovať príbeh. Netflix s podobným konceptom už dlhšie koketuje, takže táto možnosť rozhodne nie je vylúčená. Je tiež známe, že prvým projektom, na ktorom sa interakcia s divákmi má vo veľkom vyskúšať, bude práve 5. séria Black Mirror.

Odporúčané
Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou 16. júna 2023, 15:00

Bude iste zaujímavé sledovať, čo sa z tohto projektu napokon vyvŕbi. Zatiaľ to však vyzerá na kvalitnú a mierne psychedelickú jazdu. Black Mirror je skvelý projekt, takže tejto novinke zatiaľ nemáme dôvod neveriť. Jej premiéra nás čaká už 28. decembra (prosinec) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia