Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2018, 16:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti nevedeli dlhé minúty chytiť opitého a spiaceho vodiča Tesly. Unikal im vďaka autopilotovi

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Inteligentná Tesla urobila policajtom škrt cez rozpočet.

Kalifornskí diaľniční policajti nemohli uveriť vlastným očiam, keď sa pred pár dňami pokúšali zastaviť neposlušného vodiča. Sedel v elektrickej Tesle Model S a nielenže sa nevenoval riadeniu, ale rovno spal a bol opitý. Policajtom sa zdalo, že vodič v premávke reaguje podozrivo, a tak sa ho pokúšali zastaviť. Všimli si, že má za volantom zatvorené oči.

 Automobily Tesla majú v sebe zabudovaný režim Autopilot, vďaka ktorému dokáže auto korigovať smer aj rýchlosť jazdy automaticky a bez zásahu vodiča. Šoféra policajti chytali celých 7 minút, takže nakoniec museli svojimi autami Teslu obkľúčiť a prinútiť auto spomaliť a zastaviť bez ohrozenia ostatných vodičov.

Policajti nevedeli dlhé minúty chytiť opitého a spiaceho vodiča Tesly. Unikal im vďaka autopilotovi
Zdroj: Youtube

Na druhej strane, ľudia sa zamýšľali nad tým, ako je možné, že auto pokračovalo v jazde celých 7 minút. Tesla po aktualizácii zabudovala funkciu, ktorá pri strate kontaktu rúk vodiča s volantom každých pár sekúnd hlasno upozorňuje na to, že ruky musia zostať na volante.

Ak volant šofér opätovne nechytí, auto by malo postupne bezpečne zastaviť. Po úspešnom zastavení ho policajti podrobili dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodič Alexander Samek teraz čelí obvineniu z jazdy pod vplyvom alkoholu. Samotná automobilka sa zatiaľ k incidentu nevyjadrila, a tak kalifornskí diaľniční policajti začali vlastné vyšetrovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia