Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Internet sa smeje z miesta, kde vznikajú jedinečné fotky na Instagram. Aby si bol unikátny, treba sa postaviť do radu

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM NOVÝ ZÉLAND
Uložiť Uložené

Desaťtisíce ľudí sa na novozélandskom vrchu dobre bavia.

Každý užívateľ Instagramu chce mať vo svojom profile unikátne fotky. Snažíme sa vybudovať dojem, že sme výnimoční a jedineční, nikto nie je rovnaký ako my, a tak sa vyberieme do prírody a urobíme si umeleckú fotku.

Rovnako rozmýšľa aj hromada novozélandských turistov, ktorí vyjdú na vrch Roy’s Peak vysoký 1578 metrov nad morom, dvihnú ruky a odrazu im celý svet leží pri nohách. Skutočnosť však vyzerá oveľa tragikomickejšie, ako by človek očakával.

Na internete sa momentálne desaťtisíce ľudí zabávajú na vtipnom porovnaní situácie z Instagramu a skutočnosti. Roy’s Peak nie je ani zďaleka taký vyľudnený, ako by si mohol prostredníctvom fotiek zo sociálnej siete očakávať.


Po príchode na vrchol si musíš doslova vystáť rad na to, aby si mohol získať svoju vysnívanú fotku. Novozélandský región Wanaka a konkrétne Roy’s Peak podľa miestnych úradov zažíva veľký nárast popularity. Medzi rokmi 2016 až 2018 stúpol počet turistov o 12 % na 73-tisíc, avšak vytváranie radu vraj nie je povinné.

Turisti napriek tomu rešpektujú túžbu po dokonalej fotke, a tak si radšej počkajú, nech na zábere nemajú žiadnych ľudí a pózujú úplne sami.

Ľudia sa na internete smejú z toho, že pri pózovaní pred veľkou skupinou turistov sa môžeš cítiť trochu trápne, ale keď si uvedomíš, koľko ľudí bude strúhať rovnakú pózu pár minút po tebe, zahanbenie rýchlo prejde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Manchester, UK (@lucykg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomas Alfi (@alfik251),

Domov
Zdieľať
Diskusia