Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 7:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladé belošky na Instagrame predstierajú černošský pôvod. Blackfishing ako nový trend vyvoláva obrovské vášne

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Do pozornosti užívateľov internetu sa dostalo niekoľko mladých dievčat.

Mladí ľudia sú dnes schopní urobiť čokoľvek pre to, aby na internete získali popularitu. Ako dobrý dôkaz z našich končín by sme mohli použiť nedávnu výzvu, v ktorej chcel od svojich fanúšikov Yzomandias, nech si seba nakreslia jeho tetovania, pretože vďaka tomu môžu vyhrať drahé kúsky oblečenia.

Aj momentálne silno diskutovaný trend zvaný „Blackfishing“ je založený na zmene vlastného výzoru. Na Twitteri sa pred pár dňami objavila séria príspevkov upozorňujúca na to, že viacero mladých belošiek sa pred svojím instagramovým publikom snaží hrať na dievčatá so zmiešaným pôvodom, a tak vyzerajú viac ako černošky.

 


Jedna z nich, Emma Hallberg, sa na Instagrame tvári tak, že sa na slnku veľmi ľahko opáli, čomu vďačí za svoju tmavú pokožku. Avšak, v minulosti už vo videu na YouTube sama priznala, že nemá žiadny černošský pôvod a pochádza z výlučne belošskej rodiny.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Napriek tomu na seba nanáša nekonečné vrstvy mejkapu, aby vyvolávala pocit zmiešaného pôvodu, čo očividne funguje pri budovaní fanúšikovskej základne. Emmu už na sieti sleduje cez 240-tisíc ľudí, ale každému musí byť pri zhliadnutí porovnania jej výzoru z minulosti a dnes jasné, o čo mladej 19-ročnej slečne ide.

Nie je pritom jediná, pretože v príspevkoch na Twitteri sa objavovali fotografie mnohých ďalších dievčat. Na praktiky týchto dievčat sa právom hnevajú skutočné černošské ženy.


Autorka Emma Dabiri dokonca na portáli Vice napísala, že sa mladým beloškám nediví, pretože flirtovanie so zmiešaným pôvodom zafungovalo hviezdam ako Ariana Grande či Rita Ora, a tak neexistuje dôvod, prečo sa svojimi obľúbenými idolmi neinšpirovať.

Na druhej strane, samotná Emma akékoľvek obvinenia o falšovaní svojho pôvodu a výzoru odmieta. Všetko zvaľuje na opaľovanie či vlastný štýl. Čo si o trende myslíš ty?


 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený EMMA HALLBERG (@eemmahallberg),

Domov
Zdieľať
Diskusia