Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2018, 14:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Facebook nefunguje, hlásia ľudia po celom svete. Sociálna sieť zažíva výpadok

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Sociálna sieť nefunguje po celom svete.

Ak si sa chcel dnes pred druhou hodinou pripojiť na sociálnu sieť Facebook, mohol si naraziť na problém. Najskôr sa Facebook len dlho načítaval, potom na chvíľu prestal fungovať kompletne, a napokon začal fungovať v obmedzenom režime.

Ľuďom na obrazovkách vyskakovali chybové hlášky o tom, ako je služba nedostupná, alebo o momentálne prebiehajúcich úpravách. Výpadok sme zaznamenali aj na Slovensku, pričom naša krajina nebola jediná, ktorú výpadok zasiahol.

Facebook nefunguje, hlásia ľudia po celom svete. Sociálna sieť zažíva výpadok
Zdroj: Down Detector

Na portáli Down Detector, kde ľudia nahlasujú nefunkčnosť stránok, sa začali ozývať ľudia z celého sveta, ktorým sociálna sieť nefungovala. Komentáre pochádzali z krajín ako Belgicko, USA, Fínsko či Nemecko, takže nešlo ani o čisto európsky výpadok.

Zatiaľ nie je jasné, čo komplikácie spôsobilo, ale pravdepodobne nepôjde o žiadny závažný výpadok. Na druhej strane, v posledných mesiacoch sociálna sieť nezískala veľmi dobrú reputáciu, pretože sa viackrát dostala do problémov s bezpečnosťou a únikom informácií.

Facebook nefunguje, hlásia ľudia po celom svete. Sociálna sieť zažíva výpadok
Zdroj: Facebook

Niektorým užívateľom sa pri pokusoch o opätovné prihlásenie do Facebooku dokonca objavila hláška, že sociálna sieť momentálne podstupuje nevyhnutnú údržbu, a tak sa prihlásiť nemôžu.

Aktualizácia 14:25: Po pár desiatkach minút sa situácia zrejme upokojila a problém sa podarilo vyriešiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia