Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2018, 11:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Požiare v Kalifornii prinútili evakuovať aj Kim Kardashian či Lady Gaga. Miesta tam vyzerajú ako po apokalypse

ZAUJÍMAVOSTI KALIFORNIA POŽIAR
Uložiť Uložené

Nepozeráš sa na zábery z natáčania nového postapokalyptického filmu.

Americký štát Kalifornia opäť zachvátili plamene. Oheň sa rozhorel na viacerých miestach a stihol pohltiť celé mestá, prinútiť desiatky tisíc ľudí k evakuácii a spôsobiť zatiaľ nevyčísliteľné škody. Hasiči sa požiare snažili dostať pod kontrolu v troch oblastiach nazvaných Camp Fire, Hill Fire a Woolsey Fire.


Prvý požiar kompletne zdevastoval mestečko Paradise, kde podľa prvotných odhadov boli zničené tisíce budov a zomrelo tam zatiaľ 9 ľudí. Oheň sa v priebehu niekoľkých hodín prudko rozšíril a na internete začali pribúdať fotografie a videá priamo od ľudí podstupujúcich evakuáciu. Jedna rodina sa snažila dostať cez horiace stromy popri ceste až do bezpečia, čo zachytili na kameru z predného sedadla.

Závažnosť situácie vzrástla aj pri Woolsey Fire. Požiar zosilnel a prinútil záchranné zložky nariadiť evakuáciu známeho mesta Malibu, kde žije množstvo celebrít. Na sociálnych sieťach sa objavili príspevky od Kim Kardashian, ktorej mali plamene poškodiť nehnuteľnosť s pozemkom, a na Instagrame zdieľala evakuáciu aj Lady Gaga.


Ako uviedol portál TMZ, požiar mal jej dom úplne zničiť. Medzi celebrity poznačené ohňom sa pridal aj Charlie Sheen. Herec na Twitteri žiadal o pomoc, pretože nevedel nájsť svojich rodičov. Opustiť svoj domov mal aj Will Smith.

Doterajšie informácie od úradov hovoria o tom, že v Kalifornii muselo byť evakuovaných cez 160-tisíc ľudí a počet sa zrejme bude zvyšovať.

Ako informovali zástupcovia hasičov, muži sa postupne prestali snažiť s plameňmi bojovať a radšej sa sústredili výlučne na evakuáciu ľudí z domovov, pretože proti presile v podobe ohňa nemali žiadnu šancu. Svedčia o tom zábery zo spomínaného mesta Paradise, ktoré oheň pohltil a premenil na scénu zo seriálu Walking Dead či hry Fallout.

Odporúčané
Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí 24. novembra 2023, 9:30






Domov
Zdieľať
Diskusia