Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2018, 10:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Avengers 4 sa bude odohrávať 5 rokov po udalostiach Infinity War. Akou technológiou zo Civil War možno Iron Man porazí Thanosa?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na internet sa dostal nový concept art a taktiež špekulácia o tom, že v príbehu sa pekne posunieme.

Nad Avengers 4 visí obrovský otáznik. A vlastne viac než len jeden. Niečo vyše pol roka do premiéry nepoznáme ani len názov snímky a o nejakom oficiálnom obrázku môžeme len snívať. Russovci a Marvel si tajomstvá obrovskej tímovky strážia a nechcú nič zbytočne prezradiť.

Už teraz ale napríklad vieme, že mŕtve postavy z Infinity War neuvidíme ani v jednom z trailerov. Živých je ich stále dostatok na neuveriteľné množstvo promo materiálu. Rovnako ako pri Infinity War však čakáme, že Marvel neukáže veľa. A pokojne môže siahnuť aj na dve a pol miliardy v kinách.

Čo v traileri ale bude? Diváci budú možno prekvapení. Zdá sa, že nás čaká časový posun. Jeden z fanúšikov a očividne aj insiderov, ktorý už párkrát čo-to "uhádol", totiž tvrdí, že Avengers 4 začne 5 rokov po udalostiach svojho predchodcu. Prečo tak dlho? 

Jednak sa situácia vo vesmíre a na Zemi musí upokojiť, jednak sa hrdinovia musia dať dokopy a nepochybne uvidíme aj následky ich a Thanosových činov s odstupom dlhšej doby. Za ten čas sa stihne veľa zmeniť, veľa napraviť a taktiež sa na obzore môžu ukázať nové postavy. 

Avengers 4 sa bude odohrávať 5 rokov po udalostiach Infinity War. Akou technológiou zo Civil War možno Iron Man porazí Thanosa?

Niečo nám hovorí, že okrem Thanosa budú Avengers bojovať aj proti iným záporákom. Nakoniec, lusknutie zatriaslo celou galaxiou a určite sa nájdu ľudia či bytosti hladné po moci, respektíve po pomste. Bolo by naivné si myslieť, že Avengers sú jediní, komu Thanos ublížil. A ak to tak Marvel podá, bude to dosť nešťastné. 

Môže sa ale zmeniť aj zloženie tímu. Udalosti Infinity War mohli mnohých zlomiť, a preto by som sa nečudoval, keby sa motivácie hrdinov a iných postáv razantne zmenili. Netreba zabúdať ani na fakt, že Strážcovia galaxie už neexistujú. V tomto prípade nám ale už tradične niečo spoilujú hračky. 

Konkrétne ide o nové kostýmy hrdinov. Na obrázku nižšie môžeme vidieť Rocketa a Thora vo futuristicky nadizajnovaných kostýmoch. Oproti novým kostýmom iných Avengerov sa značne líšia, takže je možné, že Rocket a Thor sa spojili, aby tak vytvorili dočasný tím Strážcov galaxie. V Rocketovi sa možno prebudil pocit zodpovednosti a Thor aj tak po zničení Asgardu nemá na práci nič lepšie.

Nový oblek dostane určite aj Iron Man. Akokoľvek geniálny, ten najnovší nemal proti Thanosovi žiadnu šancu, aj keď ho Tony využívali skutočne originálne. Navyše, netreba zabúdať ani na hračky. Z tých tečie do kás Marvelu a Disney neuveriteľné množstvo peňazí. Aj preto tolerujú fakt, že im vyspoilujú množstvo utajovaných vecí. 

Hračky sa ale logicky musia meniť a čím viac verzií existuje, tým viac hračiek sa predá. Nový vzhľad postáv je teda neodvratný. Netreba však zabúdať ani na fakt, že ide o concept arty a naši hrdinovia takto vo filme vyzerať naozaj nemusia. 

Čo ďalšie hovorí pre teóriu o cestovaní v čase skrz Quantum Realm? V prvom rade tu máme spomínané fotky z natáčania. Náramky na zápästiach Avengerov vidíme aj na nových concept artoch s novými oblekmi. Ak predpokladáme, že práve tieto slúžia na cestovanie skrz Quantum Realm. 

Prečo ich teda nenosí Captain Marvel? Na Screenrante sa dočítate, že explózia, pri ktorej pravdepodobne získala schopnosti, sa podobá na výboje z Quantum Realm... a ďalej si to už predsa domyslíte. Hovorí sa aj o tom, že Avengers si pre blondínku prídu do minulosti, a preto na sebe nemá žiaden špeciálny oblek.

Avengers 4 sa bude odohrávať 5 rokov po udalostiach Infinity War. Akou technológiou zo Civil War možno Iron Man porazí Thanosa?

V každom prípade, na fotkách z natáčania sa v aktuálnej forme a vzhľade prezentujú len niektoré postavy. Vysvetliť to v súčasnosti nevieme. Marvel vždy spoľahlivo vyvrátil naše teórie a priniesol originálne zvraty, pričom tomu nepochybne bude tak aj tentoraz. Okrem Quantum Realm sa však začína hovoriť aj o B.A.R.F.

Úprimne, aj my sme už zabudli, čo to je, ale internet nám to pripomenul. Ak si pamätáte na začiatok Civil War, kedy Tony odhaľoval svetu svoju novú technológiu, ste na dobrej ceste. Ide o systém, vďaka ktorému môžete v mysli putovať svojimi spomienkami a pokúšať sa tak dostávať cez traumy.

Zároveň si tak môžete detailne obzrieť prostredie, v ktorom sa spomienky odohrávajú. Kufríky s názvom tejto technológie boli odfotené na pľaci Avengers 4. Je teda možné, že zábery z minulosti nevznikli vďaka cestovaniu časom, čo by vysvetlilo, prečo všetci okrem Scotta a Tonyho vyzerajú presne tak, ako v danej chvíli.

Tony so Scottom možno len v spomienkach hľadajú cestu, ako mohli/prípadne môžu odvrátiť to, čo Thanos spôsobil. Dôležitosť tejto technológie navyše potvrdil aj spolurežisér Joe Russo, nič bližšie však neprezradil. Odtiaľto už začínajú fanúšikovské teórie naberať na šialenosti, takže ťa nimi zaťažovať nebudeme.

Ak by sa ukázali byť pravdivé, nejaké to prekvapko si predsa chceš nechať aj pre kino. A ak by si neveril, že sa na začiatku Avengers 4 skutočne pohneme v čase, presvedčiť by ťa mohol aj fakt, že bola obsadená staršia verzia Cassie Lang, Scotovej dcéry.

Navyše tu máme sivé vlasy Tonyho a zdroj zo zákulisia tvrdiaci niečo podobné. Gwyneth Paltrow navyše prekecla spoiler o tom, že Pepper a Tony spolu majú dieťa. Tých náznakov je až príliš veľa a sedí to aj s teóriou, že Scott sa po styku s anomáliou v Quantum Realm presunie v čase o 5 rokov a spoločne s ním spoznáme súčasnú tvár sveta.

Vysvetliť si budúcnosť MCU potom nie je náročné. Spider-Man: Far From Home sa má odohrávať po Infinity War, takže sa tých 5 rokov jednoducho nejakým spôsobom vymaže z existencie.

Tých teórií je skutočne veľa a každá z nich môže byť pochybná či úplne nesprávna. Pravdu sa nakoniec dozvieme už o pár mesiacov. Ak máš nejaký vlastný nápad alebo predstavu, ako to bude v skutočnosti, budeme radi, keď sa o ne podelíš v komentároch.

Avengers 4 už je dotočené. Potvrdili to samotní režiséri, a tak snímka smeruje do strižne a k trikovým spoločnostiam. V ďalších týždňoch teda môžeme rátať s odhalením názvu a prvými zábermi. Ak sa zaujímaš o ďalšie informácie, teórie a podobne, klikaj na toto vlákno, respektíve na články tu, tu, tu alebo tu. Premiéra sa uskutoční 25. apríla (duben) 2019.

PS: Na internet sa dostal aj údajný popis prvého traileru. Je celkom možné, že je pravdivý, takže si zážitok pokaz len na vlastné riziko. Prepis v angličtine nájdeš tu. Už len ten popis pôsobí epicky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia