Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2018, 8:17
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

X-Men: Dark Phoenix v prvom traileri odhaľuje temnotu! Do boja proti Jean sa musia zapojiť aj jej najbližší

FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Debutová upútavka je konečne tu!

Sophie Turner, ktorá si v očakávanom X-Men: Dark Phoenix zahrá postavu Jean Grey, nás prostredníctvom svojho Instagramu účinne nalákala na úplne prvú upútavku.

V krátkom videu sme mohli vidieť obraz mladej Jean a počuť hlasy Charlesa Xaviera (James McAvoy) a Magneta (Michael Fassbender). Tie nás pripravovali na blížiace sa zlo.

Dej Dark Phoenix by sa mal podľa slov režiséra Simona Kinberga (scenárista a producent hneď niekoľkých dielov X-Men) upriamiť na ženské postavy.

V centre diania sa teda ocitne Mystique (Jennifer Lawrence), záporáčka Jessica Chastain, no a samozrejme predovšetkým Jean Grey (Sophie Turner).

V príbehu Dark Phoenix sa posunieme desať rokov po udalostiach snímky X-Men: Apocalypse – a teda prejdeme do roku 1993. Vzhľadom na to, že ľudstvo považuje Xavierov tím za hrdinov, začne profesorovi do hlavy stúpať sláva.

To sa odrazí napríklad aj na tom, že svojich ľudí bude posielať na čoraz nebezpečnejšie akcie. Počas jednej z nich sa v Jean prebudí jej temná stránka – Phoenix.

Sophie Turner sa nechala počuť, že Simona Kinberga považuje za jedného z najlepších režisérov, s akým mala možnosť pracovať. 

Vo filme okrem vyššie spomínaných postáv/hercov znova uvidíme Nicholasa Houlta (Beast), Alexandru Shipp (Storm), Tyea Sheridana (Cyclops), Kodiho Smit-McPheeho (Nightcrawler) či Evana Petersa (Quicksilver).

X-Men: Dark Phoenix v prvom traileri odhaľuje temnotu! Do boja proti Jean sa musia zapojiť aj jej najbližší
Zdroj: 20th Century Fox

Medzi nové tváre bude patriť Lamar Johnson, no taktiež aj záporáčka Jessica Chastain. Premiéra Dark Phoenix bola pôvodne plánovaná na 2. novembra (listopad) 2018, ale neskôr ju tvorcovia preložili na 14. februára (únor) 2019.

Odporúčané
Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel 13. júna 2019, 13:56

Dôvodom mali byť dotáčky, ktoré však nebudú nijak výrazné. Tie sa totiž týkajú iba záveru snímky, ale vzhľadom na pracovné povinnosti herečky Sophie Turner (záver seriálu Game of Thrones) musela byť premiéra výrazne posunutá.

Ako sme už písali, réžia pripadla na ramená Simona Kinberga (pôjde o jeho debut), ktorý sa zároveň postaral aj o scenár. Soundtrack k filmu mal na starosti rokmi overený Hans Zimmer (Rain Man, Gladiátor, Inception).

Domov
Zdieľať
Diskusia