Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2018, 15:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

[Diskusia] Preferuješ platbu hotovosťou alebo kartou?

REFRESHER
Uložiť Uložené

V roku 2018 sa ešte stále veľa ľudí pohoršuje nad tým, keď zákazník v rade pred nim zaplatí nákup za desiatky centov kartou.

Predpokladáme, že presne vieš, o čo nám dnes ide. Táto téma síce nepolarizuje publikum tak ako ženský rap alebo operačný systém v telefóne, no niektorí z vás už určite zožali kritiku za platbu kartou za nákup v hodnote pár desiatok centov či jednotiek eur. 

Niektorí prevádzkovatelia dokonca stanovujú aj minimálne hranice za nákup, aby si mohol svojou bezkontaktnou kartou zaplatiť. Tých, ktorí pri sebe nemajú hotovosť, aspoň prinútia nakúpiť aj to, čo nepotrebujú a za ostatných nemusia znášať poplatky. Predsa len, pravdou ostáva, že banky si zvyknú okrem niekoľkých percent z transakcie zobrať aj jednorazový poplatok.

Nás zaujíma, či by si radšej žil v bezhotovostnom svete, kde môžeš všade zaplatiť svojou kartou alebo ti používanie bankoviek vyhovuje. Nezabudni ku svojmu názoru doplniť aj argumenty, aby sme mohli rozbehnúť kultivovanú diskusiu. 

A keď už sme teda načrtli tému minimálnej hodnoty za platbu kartou, pokojne nám daj vedieť, aká by podľa teba mala byť. Ak vôbec. Budeme radi aj za príspevky z perspektívy predajcov, resp. prevádzkovateľov, ktorí by mohli vniesť do diskusie nový rozmer.  

Domov
Zdieľať
Diskusia