Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2018, 16:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Väčší a drahší iPhone XS Max sa predáva výrazne lepšie ako menší iPhone XS. Vo výrobe sa objavili aj prvé komplikácie

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Záujem o Apple zariadenia prevyšuje očakávania.

Kalifornská spoločnosť Apple si už mädlí ruky pri pohľade na dopyt po svojich nových zariadeniach. Analytik spoločnosti Ming-Chi Kuo sa v dokumente, ktorý získal portál MacRumors, rozhovoril o súčasnej situácii záujmu o najnovšie výrobky.

Apple predstavilo iPhone XS aj iPhone XS Max, pričom všetci predpokladali, že zákazníci prirodzene prejdú z iPhonu X na menší XS. Dopyt však prevyšuje všetky očakávania a prekvapivo sa najžiadanejším produktom stal iPhone XS Max v strednej 256 GB verzii.

Zlaté a tmavosivé prevedenie zákazníci preferujú pred najdrahšou aj najlacnejšou verziou, takže Apple opäť zafungovala stratégia o zlatej strednej ceste.

Problémy sa pritom vyskytujú s dostatočnou výrobnou kapacitou najväčšej 512 GB pamäte. Momentálne ju vie spoľahlivo dodávať iba spoločnosť Samsung, ktorej výroba nie je neobmedzená.

Analytik zároveň konkretizoval, že dopyt po verzii XS Max dosahuje približne štvornásobok dopytu po štandardnej verzii XS. Apple sa spolieha aj na zvýšený záujem pred Vianocami, pričom v poslednom kvartáli by mali predaje stúpnuť najmä vďaka príchodu na ázijský trh.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Zle to nevyzerá ani s Apple Watch Series 4. Analytici sa zhodujú, že dopyt je potešujúci a kapacita prvého výrobcu Quanta je už v tejto chvíli naplnená.

Zákazníci preto budú musieť počkať na zahájenie výroby vo fabrikách druhého výrobcu Compal od novembra. Originálny odhad 18 miliónov predaných Apple Watch zariadení sa preto zvýšil na 18,5 až 19,5 miliónov kusov.

Domov
Zdieľať
Diskusia